08:55 18.02.2021

Прем'єр Грузії Гахарія заявив про відставку

2 хв читати
Прем'єр Грузії Гахарія заявив про відставку

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія заявив у четвер, що йде з посади в зв'язку з невиконанням рішення суду про затримання лідера опозиційної партії "Єдиний національний рух" Никанора Мелії, повідомляє кореспондент "Інтерфаксу".

За його словами, виконання цього рішення загрожує безпеці багатьох громадян.

Раніше в четвер співробітники поліції не змогли пройти в офіс опозиційної грузинської партії "Єдиний національний рух" в Тбілісі, де перебуває Мелія, щодо якого суд прийняв рішення про арешт.

За повідомленнями грузинських ЗМІ, в офісі ЄНР перебувають близько 200 осіб, зокрема, лідери інших опозиційних партій. Прихильники Мелії мають намір перешкоджати поліцейській операції з його затримання.

Лідер опозиційної партії заявив, що він відмовляється добровільно виконувати рішення суду про арешт.

Напередодні Тбіліський міський суд задовольнив клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу Мелії зі сплати застави на попереднє ув’язнення.

Два роки тому суд зобов'язав позбавленого депутатського імунітету лідера ЄНР внести заставу розміром 30 тисяч ларі (близько $ 9 тис.) і засудив його до обмеження волі з умовою постійного носіння електронного браслета у справі про організацію заворушень 20 червня 2019 року, коли сотні радикально налаштованих опозиціонерів спробували увірватися до парламенту.

У жовтні 2020 року Мелія знову був обраний до парламенту. На одному з мітингів опозиції 1 листопада минулого року він публічно відстебнув з руки електронний браслет і кинув його у натовп. У зв'язку з цим суд у листопаді 2020 року переглянув попереднє рішення і збільшив суму застави ще на 40 тисяч ларі (близько $ 12 тис.), зобов'язавши Мелію протягом 50 днів внести заставу. Опозиційний лідер рішення суду не виконав.

МВС Грузії у четвер закликало прихильників опозиції не перешкоджати затриманню Мелії.

"Ми закликаємо представників політичної партії і їх прихильників утримуватися від насильницьких дій і не перешкоджати поліції у виконанні рішення суду", - йдеться в заяві відомства.

У документі наголошується, що за Конституцією Грузії виконання судових рішень є обов'язковим для всіх громадян і невиконання судового рішення або перешкоджання його виконанню тягне за собою відповідальність згідно із законом.

"Будь-яка спроба насильства буде негайно припинена поліцією, і будь-яка особа, яка порушила громадський порядок, буде притягнута до відповідальності за всією суворістю закону", - йдеться в заяві МВС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА