10:26 18.02.2021

Тривалість життя в США скоротилася у першій половині 2020 року до показника 2006 року через COVID-19

2 хв читати
Тривалість життя в США скоротилася у першій половині 2020 року до показника 2006 року через COVID-19

У США зафіксовано скорочення тривалості життя у першій половині 2020 року, виходячи з річного обчислення, при цьому суттєвим фактором стала пандемія COVID-19, повідомляє телеканал CNN із посиланням на доповідь Центру США з контролю та профілактики захворювань (CDC).

Так, згідно з даними Національного центру статистики охорони здоров'я CDC, тривалість життя всього населення США знизилася до 77,8 років, тобто до показника 2006 року.

Дослідник Університету Південної Кароліни Тереза Ендрасфей, яка оприлюднила роботу про потенційний вплив COVID-19 на тривалість життя, у свою чергу, зазначила, що, незважаючи на те, що летальних випадків серед молодого населення менше, показники все одно є суттєвими.

"Ці смерті (серед молодих - ІФ) мають суттєвий вплив на показник тривалості життя, оскільки вони приносять більше втрачених років життя", - заявила вона телеканалу.

За словами професора Університету Південної Кароліни Ейлін Кріммінс, коронавірус "близький до того, щоб викликати більше смертей, ніж рак або захворювання серця".

"Рік втрати тривалості життя не дає вам справжнього уявлення про те, наскільки це серйозно. Насправді втрачені мільйони років життя", - заявила Кріммінс CNN.

CNN зазначає, що зміни у тривалості життя також посилили расову та етнічну нерівність. Порівняно з 2019 роком очікувана тривалість життя людей африканського походження у США скоротилася на 2,7 року. Для людей латиноамериканського походження тривалість життя скоротилася на 1,9 року. При цьому якщо в останні роки різниця в тривалості життя між афроамериканцями та білими скорочувалася, то останні дані частково спростовують цей процес.

У доповіді CDC йдеться, що, оскільки дані засновані на випадках летального результату, що відбулися між січнем і червнем 2020 року, показники "не відображають повноту впливу пандемії COVID-19 у 2020 році".

Серед усіх країн світу США посідають першу сходинку за темпами поширення коронавірусу. За час пандемії COVID-19 у країні зафіксували понад 28,4 млн випадків зараження, понад 502,5 тис. інфікованих померли. При цьому зареєстровано майже 18,6 млн видужань.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА