12:33 18.02.2021

ПриватБанк вимагає відводу судді Погрібного від розгляду справи про оскарження рішення щодо виплати банком компаніям Суркісів $350 млн

2 хв читати
ПриватБанк вимагає відводу судді Погрібного від розгляду справи про оскарження рішення щодо виплати банком компаніям Суркісів $350 млн

Державний ПриватБанк (Київ) звернувся до Верховного Суду із заявою про відвід головуючого судді Верховного Суду Сергія Погрібного від розгляду справи про оскарження рішення суду від 2017 року щодо зобов'язання ПриватБанку обслуговувати розміщені до націоналізації на рахунках його кіпрської філії депозити компаній братів Суркісів, які оцінюють зобов'язання за ними у $347,4 млн.

Як повідомила прес-служба банку у четвер, з ініціативи судді до матеріалів справи було додано висновки Науково-консультативної ради Верховного Суду, які зводяться до необхідності закриття Верховним Судом провадження і залишення в силі рішення Печерського райсуду Києва без надання оцінки його законності.

ПриватБанк вважає, що суддя Погрібний не мав повноважень звертатися за наданням висновків щодо застосування норм права до науково-консультативної ради, оскільки приписом процесуального законодавства право на звернення до вчених надається виключно після передачі справи касаційним судом на розгляд об'єднаної палати або Великої палати Верховного Суду.

Наголошується, що справа на розгляд таких палат не передавалася, а раніше заявлене ПриватБанком клопотання про передачу справи на розгляд Великої палати Верховного Суду ще не вирішено.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 9 лютого 2017 року своєю ухвалою за позовом компаній Суркісів зобов'язав ПриватБанк виконувати умови депозитних договорів, укладених кіпрською філією банку (до націоналізації) з відповідними компаніями. Спроба Кабміну оскаржити цей вердикт в апеляційному суді не мала успіху, однак уряд подав касацію.

Поки ж 15 квітня 2020 року Київський апеляційний суд відхилив апеляцію держвиконавця, залишивши в силі роз'яснення судді Підпалого рішення 2017 року у вигляді зобов'язання ПриватБанку компенсувати компаніям Суркісів $250 млн.

На підставі рішення судді Підпалого одразу шість британських компаній-стягувачів 28 квітня 2020 року окремо звернулися до ДВС із заявою про його примусове виконання, а 29 квітня ДВС Печерського району відкрила виконавче провадження і направила відповідне повідомлення боржнику.

Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв, загальний розмір вимог компаній становить $347,4 млн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА