14:32 18.02.2021

Українські правоохоронці повідомили про підозру заступнику міністра оборони РФ через події в Дебальцевому та Іловайську

2 хв читати
Українські правоохоронці повідомили про підозру заступнику міністра оборони РФ через події в Дебальцевому та Іловайську

Українські правоохоронці повідомили про підозру заступнику міністра оборони Російської Федерації, начальнику Головного військово-політичного управління Збройних сил РФ Андрію Картаполову в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, веденні агресивної війни та порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

"За даними слідства, генерал-полковник у січні-лютому 2015 року, обіймаючи посаду начальника Головного оперативного управління – заступника начальника Генштабу ЗС РФ, за попередньою змовою з іншими особами з числа керівництва Збройних сил РФ, з метою порушення територіальної цілісності України, здійснював планування і координацію дій підрозділів Збройних сил держави-агресора та підконтрольних їм іррегулярних незаконних збройних формувань із захоплення міста Дебальцевого та прилеглих до нього населених пунктів", - повідомляє Офіс генерального прокурора в четвер.

При цьому СБУ зазначає прізвище генерал-полковника - Андрій Картаполов.

Правоохоронці додають, що Картаполов у серпні 2014 року спільно з іншими представниками командування ЗС РФ забезпечував планування і управління російськими підрозділами під час вторгнення на територію України.

Також він брав участь в організації віроломного вбивства українських воїнів біля м. Іловайськ під час їх виходу через так званий зелений коридор під надані "гарантії" керівництва РФ, а також забезпечував подальшу збройну окупацію інших населених пунктів Донецької та Луганської областей.

За скоєння інкримінованих злочинів Кримінальний кодекс України передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА