17:47 18.02.2021

Україна головуватиме в Стратегії ЄС для Дунайського регіону

1 хв читати
Україна головуватиме в Стратегії ЄС для Дунайського регіону

Координаційний центр Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону погодив заявку України на головування в цій ініціативі з листопада 2021 року до листопада 2022 року.

Як повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад і територій у четвер, у зазначений період Україна відповідатиме за визначення пріоритетних напрямів співпраці країн у рамках ініціативи. При цьому наша країна буде першою на цій посаді державою, яка не є членом ЄС.

"Для нас головування у Дунайській Стратегії - це велика відповідальність і ще одна можливість вивчити досвід сусідів по регіону. Кожна спільна з Європейським Союзом платформа для роботи прискорює євроінтеграційний рух України, і особливо коли йдеться про співробітництво в масштабах одного з найбільших регіонів Центральної Європи", - зазначив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Нині Мінрегіон спільно з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції працює над підготовкою програми і плану заходів головування України в стратегії, які включатимуть пріоритети та цілі на весь період головування.

Дунайська стратегія - це платформа щодо співпраці 14 країн Дунайського регіону. Українська частина стратегії охоплює Одеську, Івано-Франківську, Чернівецьку і Закарпатську області.

Держави-учасниці стратегії співпрацюють у сферах судноплавства, охорони навколишнього середовища, зокрема водних екосистем, включно зі збереженням живих водних ресурсів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА