18:12 18.02.2021

В Івано-Франківській і Закарпатській областях реанімаційні ліжка заповнені ковідними пацієнтами на 70% - KSE

2 хв читати
В Івано-Франківській і Закарпатській областях реанімаційні ліжка заповнені ковідними пацієнтами на 70% - KSE

В Івано-Франківській і Закарпатській областях реанімаційні ліжка заповнені ковідними пацієнтами на 70%, проте спалах COVID-19 поки що не виходить за межі західної України, констатують аналітики Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE).

"В Івано-Франківській, Закарпатській і Чернівецькій областях триває активний спалах захворюваності COVID-19. Кількість нових госпіталізованих перевищує кількість виписаних із лікарень на 30-50%. В Івано-Франківській і Закарпатській областях реанімаційні ліжка заповнені на 70%, але спалах поки що не виходить за межі західної України", - повідомляється в прес-релізі KSE за результатами аналізу поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення захворювання COVID-19, який здійснюють KSE.

При цьому аналітики зазначають, що "Вінницька й Тернопільська області мають бути під особливим контролем, додатково до Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей".

Водночас у Центрі економіки охорони здоров'я вважають, що ситуація в країні "дозволяє реагувати адаптивно".

"Лише п'ять із 25 регіонів демонструють зростання захворюваності. На жаль, зростання захворюваності в цих п'яти регіонах перекриває падіння в інших 20 областях", - наводяться в прес-релізі слова керівника центру Юрія Ганиченка.

Він наголосив, що нові карантинні індикатори враховують дві ключові рекомендації KSE: фокус на кількість госпіталізацій і їхню динаміку.

"Ми рекомендуємо додати зайнятість саме реанімаційних ліжок, а не тільки ліжок із киснем, і показник стабільного тижневого зростання більше ніж 10% до чинників додаткового контролю за прийнятими карантинними індикаторами. Ми рекомендуємо особливо спостерігати за регіонами, які зростають помірно, але тривалий час", - сказав він.

За оцінкою Ганиченка, позитивна динаміка, яка відзначається в країнах Європи, пов'язана і з вакцинацією, і з карантинними обмеженнями.

"У Європі залишається тільки сім країн, які ще не розпочали кампанію з вакцинації. Серед них Україна, а також Білорусь, Молдова, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Косово, Північна Македонія. В інших країнах уже 33 млн людей отримали бодай одну дозу вакцини від коронавірусу", - навів дані аналітик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА