19:04 18.02.2021

Зеленський провів нараду стосовно судової реформи в Україні

2 хв читати
Зеленський провів нараду стосовно судової реформи в Україні

Президент України Володимир Зеленський обговорив Стратегію розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства на 2021-2023 роки з представниками уряду та парламенту, повідомляє прес-служба президента в четвер.

Зазначено, що головна мета обговорюваної стратегії - встановлення основних напрямів політики та пріоритетів подальшого удосконалення законодавства України про судоустрій, статусі суддів та судочинство у взаємозв'язку та взаємодії з іншими інститутами правосуддя.

"Судова система в Україні на сьогодні є однією з найбільших проблем. Насамперед - для звичайних українців, які не мають надії на справедливість у судах і не відчувають захисту судової системи. Але є й проблеми іншого характеру - як залучення інвестицій, імідж України. На судовій реформі наголошують усі міжнародні партнери України, і нам треба її зробити", - заявив Зеленський.

Учасники наради обговорили законопроект про Вищу раду правосуддя та питання відбору Вищої кваліфікаційної комісії суддів, запуск Суду інтелектуальної власності, який має стати майданчиком для впровадження повноцінного електронного судочинства на базі Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Також було погоджено, що найближчим часом збереться комісія з питань правової реформи при президентові.

Крім того, під час наради її учасники детально обговорили впровадження в Україні інституту суду присяжних.

"Цією законодавчою ініціативою ми насамперед турбуємося про справедливість через залучення людей до правосуддя. Такий суд присяжних підвищує довіру суспільства загалом до судової гілки влади. Реформування судової гілки влади без суду присяжних неможливе", - наголосив президент.

Окрім нього, в нараді взяли участь також віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, міністр юстиції Денис Малюська, заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов, народний депутат, голова комітету Верховної Ради України з питань правової політики Андрій Костін та народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності, голова комісії з питань правової реформи Сергій Іонушас.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА