19:36 18.02.2021

Глави МЗС України і Фінляндії у телефонній розмові обговорили графік політичних контактів двох країн у нинішньому році

1 хв читати
Глави МЗС України і Фінляндії у телефонній розмові обговорили графік політичних контактів двох країн у нинішньому році

Міністри закордонних справ України та Фінляндії - Дмитро Кулеба і Пекка Хаавісто - у телефонній розмові обговорили недавні контакти Європейського Союзу та Російської Федерації.

"Пекка Хаавісто розповів про основні питання, які порушувалися під час його візиту до Росії 15 лютого", - повідомила прес-служба МЗС України.

Кулеба висловив подяку Фінляндії за незмінну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, практичну допомогу в подоланні негативних наслідків російської агресії на сході країни України.

"Сторони домовилися про проведення ближчим часом політичних консультацій міністерств закордонних справ України та Фінляндії для подальшої координації зусиль з протидії гібридним загрозам, зміцнення національної безпеки, взаємодії у міжнародних організаціях, збільшення обсягів торгівлі та з інших актуальних питань двосторонніх відносин", - наголошується в повідомленні.

Міністри обговорили графік політичних контактів двох країн у нинішньому році.

Як зазначає прес-служба МЗС, це вже друга телефонна розмова міністрів закордонних справ України Дмитра Кулеби і Пекки Хаавісто за останні два місяці. Попередня телефонна розмова відбулася 14 грудня 2020 року.

Фінляндія є важливим партнером у галузі технічної та гуманітарної допомоги для України. У 2014-2020 роках її обсяги склали 56 млн. євро.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА