19:57 18.02.2021

У Харкові на місці модульного містечка планується побудувати гуртожитки для вимушених переселенців

2 хв читати
У Харкові на місці модульного містечка планується побудувати гуртожитки для вимушених переселенців

Три гуртожитки для вимушених переселенців із Донецької та Луганської областей планується побудувати в Харкові на місці модульного містечка, повідомляє прес-служба Харківської міської ради в четвер.

"Свого часу разом із німецькою компанією GIZ ми першими в Україні побудували модульне містечко для переселенців, але воно було розраховане на п'ять років. На жаль, конструкція стає непридатною, і нам потрібно створити для людей комфортні умови. Тут живуть люди, які потребують соціального захисту, люди з інвалідністю, сім'ї з дітьми. За ці роки в містечку народилося 30 дітей. Розраховуємо якомога швидше отримати кошти і стати до роботи", - сказав секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

За його словами, гуртожитки планується будувати на умовах співфінансування (30% суми з міськбюджету, 70% - з державного).

Нині в модульному містечку живуть 196 людей, зокрема 78 дітей і 27 людей з інвалідністю. Багато сімей отримують соціальну допомогу і не можуть орендувати або придбати житло, навіть беручи участь у міській житловій програмі.

Як повідомлялося, 22 січня 2015 року в Харкові відбулося офіційне відкриття першого транзитного модульного містечка для переселенців, побудованого на кошти, виділені урядом Німеччини. На момент відкриття до будиночків заселилися близько 80 людей. Загалом у ньому мали оселитися 383 людини, зокрема 203 дитини.

Проект із надання тимчасового житла жителям Донецької та Луганської областей у зимовий період реалізовувався на кошти, виділені урядом Німеччини Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА