07:31 19.02.2021

Туреччина почне послаблювати "ковідні" обмеження з березня

1 хв читати
Туреччина почне послаблювати "ковідні" обмеження з березня

Туреччина почне поступово знімати "ковідні" обмеження з березня, 81 провінцію країни класифікують за рівнями епідемічної небезпеки, повідомляє газета Daily Sabah.

"Кожній з провінцій присвоять рівень небезпеки – від "дуже високого" до "низького". На основі цього будуть знімати або навпаки посилювати обмеження", - пише видання.

Як наголошується, насамперед, влада готується скасувати 56-годинну комендантську годину у вихідні. Зараз місцевим жителям за рідкісним винятком заборонено вихід на вулицю з вечора п'ятниці до раннього ранку понеділка.

Крім того, буде скасовано комендантську годину вечорами в будні. На такі заходи в уряді готові піти в зв'язку зі зростанням невдоволення населення і важким становищем бізнесу.

"На сьогодні незрозуміла доля ресторанів, кафе і подібних закладів, закритих наприкінці минулого року. Проте, президент Реджеп Таїп Ердоган оголосив, що найближчими тижнями буде підготовлена "дорожня карта" їх відкриття", - повідомляє Daily Sabah.

Процес нормалізації турецької економіки було розпочато в червні 2020 року, але восени через новий спалах COVID-19 був припинений. Влада ввела жорсткі антиковідні заходи, багато з яких торкнулися туристів - наприклад, з кінця грудня Туреччина вимагає для в'їзду негативний ПЛР-тест на коронавірус.

Станом на 18 лютого в Туреччині зареєстровано 2,61 млн випадків COVID-19 і майже 28 тис. смертей. Щоденний приріст хворих становить 6-7 тис. людей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА