08:42 19.02.2021

Розвинені країни закуповують вакцин проти COVID-19 більше, ніж їм необхідно

1 хв читати
Розвинені країни закуповують вакцин проти COVID-19 більше, ніж їм необхідно

Обсяги закупівель вакцин проти COVID-19 розвиненими країнами набагато перевищують необхідні для вакцинації всього їх населення, повідомляють ЗМІ з посиланням на доповідь організації з боротьби з бідністю і запобіганню захворюваннями ONE Campaign.

Організація під час аналізу поточних угод щодо постачання противірусних вакцин виявила, що наразі США, ЄС, Велика Британія, Австралія, Канада і Японія вже забезпечили собі понад 3 млрд доз вакцини проти COVID-19. Це більш ніж на мільярд перевищує кількість доз, необхідних для вакцинації всього населення цих країн.

ONE Campaign зазначає, що США і Велика Британія повинні ділитися надлишковими дозами, щоб допомогти забезпечити глобальну відповідь на пандемію.

За їх словами, якщо цього не буде зроблено, мільярди людей залишаться без необхідного захисту від нового типу коронавірусу, що може продовжити пандемію.

Раніше генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що тільки за допомогою програми COVAX можна справедливо розподіляти вакцини від коронавірусу COVID-19 у світі.

COVAX - глобальна ініціатива щодо забезпечення рівного доступу до вакцин проти COVID-19 для всіх країн, незалежно від рівня доходів. Ініціатива була заснована ВООЗ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА