11:56 19.02.2021

Харківський університет повітряних сил відновив польоти Ан-26, призупинені після авіакатастрофи в Чугуєві

2 хв читати

Харківський національний університет повітряних сил (ХНУПС) відновив проведення командирських тренувальних польотів на літаках Ан-26.

"Основною метою командирських польотів є підтримка на високому рівні та вдосконалення навичок керівного складу в організації, проведенні й забезпеченні польотів... Літаки АН-26 після тривалої перерви сьогодні починають польоти з відпрацювання польоту на імітацію відмови двигуна й виконують посадку на одному двигуні", - повідомив заступник командира військової частини з льотної підготовки Роман Куценко у відеокоментарі, розміщеному на офіційній сторінці ХНУПС у Facebook.

Як повідомлялося, навчальні польоти на Ан-26 і їхніх аналогах було призупинено з 26 вересня 2020 року. Це рішення було ухвалено після того авіакатастрофи 25 вересня, яка сталася під час планових навчальних польотів, коли літак такої моделі здійснював посадку на аеродромі військової частини в Чугуєві. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 25 людей загинули на місці, двох курсантів госпіталізували. Вранці 26 вересня один із госпіталізованих помер у лікарні.

За фактом авіакатастрофи було розпочато кримінальне провадження за ст.416 (порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу й тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Пізніше глава комісії урядової комісії з розслідування причин катастрофи Олег Уруський повідомив, що серед головних причин трагедії були системні порушення правил виконання польотів у ХНУПС і недостатньо професійна підготовка екіпажа щодо дій в особливих ситуаціях. Безпосередньою причиною катастрофи він назвав втрату літаком швидкості на передпосадковій прямій, яка призвела до завалення літака з подальшим зіткненням із земною поверхнею.

Джерело: https://www.facebook.com/hnups/posts/2778937375750029

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА