12:24 19.02.2021

ВР збільшила штрафи за нанесення шкоди довкіллю

2 хв читати
ВР збільшила штрафи за нанесення шкоди довкіллю

Верховна Рада збільшила штрафи за знищення або пошкодження довкілля.

Ухвалення відповідного законопроекту № 3526 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій" у другому читанні та в цілому підтримали 311 народних депутатів.

Законопроект пропонує внести зміни до Водного кодексу, Кодексу цивільного захисту України, Земельного кодексу, а також до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Зокрема, пропонується ввести штрафи за знищення або пошкодження рослинності, випалювання сухої рослинності або її залишків на землях водного фонду, за випалювання торфовищ, зокрема осушених.

Згідно із запропонованими змінами, штраф, який накладається на цивільну особу, за знищення або пошкодження рослинності, випалювання сухої рослинності або її залишків на землях водного фонду, зокрема у прибережних захисних смугах та на островах, зайнятих лісами, становить від 3 060 до 6 120 грн, а на посадову особу - від 15 300 до 21 420 грн.

За випалювання торфовищ, зокрема осушених, на громадянина можуть накласти штраф у розмірі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб - від 15 300 до 21 420 грн.

Законопроект також пропонує збільшити чинні штрафи за знищення або пошкодження, випалювання полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень, а також за порушення прав державної власності на ліси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА