20:57 19.02.2021

Міністр юстиції спростовує існування серйозних перспектив програшу ПриватБанком у справі про виплату компаніям Суркісів $350 млн

2 хв читати
Міністр юстиції спростовує існування серйозних перспектив програшу ПриватБанком у справі про виплату компаніям Суркісів $350 млн

Міністр юстиції Денис Малюська спростовує існування серйозних перспектив програшу ПриватБанком у справі про оскарження рішення суду від 2017 року про зобов'язання банку обслуговувати розміщені до націоналізації на рахунках його кіпрської філії депозити компаній братів Суркісів, які оцінюють зобов'язання по них у $ 347,4 млн.

"Справа за позовом офшорів (бенефіціарами яких, за чутками, є брати Суркіси) до ПриватБанку, яка зараз перебуває на розгляді Верховного суду, не має жодних серйозних перспектив бути "злитою", - написав він у Facebook у п'ятницю.

Малюська зазначив, що у ПриватБанку є кілька частин захисту інтересів держави і банку.

Міністр, зокрема, наголосив, що справа перебува на розгляді в реформованому Верховному суді, який раніше зупинив примусове виконання постанови судді Вовка про стягнення 10 млрд грн з ПриватБанку на користь Суркісів.

Крім того, за його словами, навіть у випадку програшу в Верховному суді, Мін'юст сподівається на оперативну реакцію Апеляційного суду міста Києва, до якого також подана апеляційна скарга на постанову судді Вовка.

Крім того, Малюська нагадав, що на розгляді парламенту знаходиться законопроект, що забороняє примусове виконання рішень про стягнення коштів як забезпечення позову, і зазначив, що планує просити депутатів прискорити його розгляд.

Міністр юстиції додав, що перераховані умови не означають, що кошти ПриватБанку на 100% захищені, проте обіцяв інформувати громадськість у разі "загрози".

Як повідомлялося 2 вересня 2020 року Суддя Печерського райсуду Києва Вовк повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їх депозити, розмішені до націоналізації банку на рахунках його кіпрської філії, і цей порядок передбачає стягнення цих коштів на користь позивачів. Загальна сума вимог до банку, визначена судом, становить $347,374 млн (з них близько $102 млн - відсотки, нараховані за ставкою 13% річних).

Суд також санкціонував примусове списання коштів і (або) арешт майна ПриватБанку в разі відмови виплачувати компаніям братів Суркісів зазначену суму.

ПриватБанк оскаржив це рішення в касаційному порядку і Верховний суд призупинив виконання ухвали про забезпечення позову.

Згідно з позицією ПриватБанку, відповідні договори компаній Суркісів на сьогодні вважаються виконаними, оскільки в 2016 році під час проведення націоналізації вони були обмінені на акції додаткової емісії.

Наприкінці 2016 року під час націоналізації ПриватБанку кошти, розміщені сім'єю Суркісів і їх компаніями на депозитних рахунках Приватбанку і його філій, потрапили під процедуру bail-in, оскільки Суркіси були визнані пов'язаними з ПриватБанком особами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відвідав медичну роту 95 ОДШБр у Донецькій області

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим від ракетного обстрілу Дніпра

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА