21:35 19.02.2021

Розпочато розслідування махінацій з бінарними опціонами, через які харків'яни втратили понад 1,8 млн грн

1 хв читати
Розпочато розслідування махінацій з бінарними опціонами, через які харків'яни втратили понад 1,8 млн грн

Слідче управління ГУ Нацполіції в Харківській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури почали розслідування за фактом шахрайства з бінарними опціонами.

Як повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури, відомості в ЄРДР внесені за ч.3 ст.190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) КК України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом декількох років у Харкові посадові особи і співробітники ТОВ використовували сайти бінарних опціонів, замаскованих під надання фінансових послуг, і систематично здійснювали заволодіння коштами громадян шляхом обману, завдавши матеріальної шкоди на суму понад 1,8 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Підставою для порушення кримінальної справи стала заява харків'янки, яка пожалілася на шахраїв, які привласнили таким чином її гроші (382 тис.грн).

За даними досудового слідства, менеджери психологічно впливали на клієнтів, щоб ті робили внески нібито для подальшого заробітку на платформі цього сервісу. Після внесення коштів люди не могли отримати їх назад, а співробітники компанії починали уникати спілкування з постраждалими.

"Зазначені факти підтверджуються наданими постраждалими скріншотами їх акаунтів, а також протоколами огляду ресурсів у мережі інтернет, виписками про рух коштів на банківських рахунках потерпілих, про перерахування коштів", - йдеться в повідомленні прес-служби Харківської облпрокуратури.

Під час обшуків правоохоронці виявили фінансово-господарські документи, комп'ютерну техніку, чернетки, мобільні телефони з інформацією, яка має доказове значення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА