22:03 19.02.2021

Рішення РНБО про введення санкцій проти Медведчука однозначно відповідає захисту національних інтересів, вважають у "Слузі народу"

2 хв читати
Рішення РНБО про введення санкцій проти Медведчука однозначно відповідає захисту національних інтересів, вважають у "Слузі народу"

У депутатській фракції "Слуга народу" вважають, що рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про введення санкцій проти народного депутата від фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму є юридично виваженим і відповідає захисту національних інтересів.

"Коли йдеться про національну безпеку і захист України від ворога, як це роблять щодня українські воїни, то інші трактування і подвійне розуміння цього рішення неможливе: воно єдино правильне. Це рішення РНБО дасть можливість Україні просунутись у питанні захисту наших національних інтересів", - заявив в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Він наголосив, що фракція "Слуга народу" підтримує всі рішення РНБО, спрямовані на захист українського суверенітету, територіальної цілісності держави і на боротьбу з російською агресією.

"Якщо ми заглибимося в суть цього рішення, то зрозуміємо, що вона є абсолютно юридично виваженою і повністю відповідає всім процедурам і нормам у рамках компетенції РНБО. Думаю, відповідні укази президента про введення в дію цих рішень будуть опубліковані найближчим часом", - сказав Корнієнко.

Разом із тим політик акцентував увагу на тому, що в разі введення таких санкцій неважливі самі персоналії, їх прізвища, статус, а також наявність депутатського мандата у них або їхніх родичів, оскільки має значення тільки факт діяльності проти інтересів держави.

"Якщо ці люди здійснюють діяльність проти України, а ми розуміємо, що є всі підстави так стверджувати, то вони повинні отримувати ці санкції, ці "чорні мітки". Силові органи, Служба безпеки, насамперед, повинні розбиратися далі з цими питаннями", - уточнив Корнієнко.

Як повідомлялося, РНБО ухвалила рішення про введення санкцій проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб.

Як озвучив на брифінгу ввечері в п'ятницю, 19 лютого, секретар РНБО Олексій Данілов, серед осіб, які потрапили під санкції, п'ять громадян Російської Федерації (Вацковський Костянтин Борисович, Донченко Віталій Валерійович, Лісогор Сергій Вікторович, Попов Михайло Юрійович і Маслюк Олександр Миколайович), а також троє громадян України. Серед українців - Лавренюк Наталія Миколаївна (цивільна дружина Тараса Козака, проти якого санкції запроваджено 2 лютого), Марченко Оксана Михайлівна, дружина нардепа Віктора Медведчука, сам Медведчук Віктор Володимирович.

Також, за словами Данілова, під санкції потрапили компанії, зареєстровані на території Російської Федерації, а також компанії, частини яких зареєстровані в Молдові та інших країнах.

Він додав, що санкції запроваджено і стосовно п'яти літаків, якими здійснювалися перельоти за маршрутом Київ - Москва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА