07:07 20.02.2021

США не мають наміру послаблювати режим санкцій стосовно Ірану до переговорів

2 хв читати
США не мають наміру послаблювати режим санкцій стосовно Ірану до переговорів

Сполучені Штати не планують нічого додатково робити у відповідь на тиск з боку Ірану до початку переговорів з Тегераном і беруть участь в угоді з іранської ядерної проблеми про повернення до іранської ядерної угоди 2015 року, заявила прес-секретар Білого лома Джен Псакі.

"Немає жодного плану, що стосується додаткових кроків щодо Ірану до початку "дипломатичної розмови", - сказала вона журналістам на борту президентського літака під час прямування Джо Байдена до Мічигану.

Напередодні Вашингтон дав згоду на зустріч усіх підписантів ядерної угоди щодо іранської ядерної програми. Над організацією неофіційної зустрічі з усіма учасниками іранської угоди працює Європейський Союз.

Псакі зазначила: "Європейці запросили і нас ... це просто запрошення до розмови, дипломатичної розмови. Нам не потрібні додаткові адміністративні кроки, щоб брати участь у цій розмові".

Тегеран і Вашингтон розходяться в думках з приводу того, хто повинен зробити перший крок до відродження угоди. Іран каже, що Сполучені Штати повинні спочатку скасувати санкції колишнього президента Дональда Трампа, саме тоді, як Вашингтон вважає, що Тегеран повинен спочатку повернутися до дотримання угоди.

Напередодні високопоставлений представник держдепартаменту США на брифінгу в четвер повідомив, що Сполучені Штати згодні, що для досягнення домовленостей щодо дотримання усіма сторонами умов СВПД слід визначитися з послідовністю дій.

Дипломат додав: "Думка президента, думка держсекретаря в тому, що ми готові говорити про всі ці речі, але давайте обговоримо їх, опрацюємо їх разом, визначимо, що потрібно буде зробити нам, і що - їм".

"Тому в цьому сенсі нічого не виключено. Ми хочемо сісти і подивитися, що ми могли б зробити разом, разом з іншими членами "шістки" (п'ять постійних членів РБ ООН і ФРН, які підписали угоду - ІФ)", - зазначив представник держдепу.

Офіційний представник МЗС Ірану Саїд Хатібзаде напередодні в своєму Twitter нагадав Заходу, що США, вийшовши з угоди, "більше не є членом СВПД, і єдиний спосіб отримати членство в СВПД - це зняти санкції".

Глава МЗС Ірану Джавад Заріф зазначив, що Вашингтон зобов'язаний без нових умов скасувати антиіранські санкції, відновлені при колишній адміністрації США, і лише потім Тегеран повернеться до повного дотримання умов СВПД.

"США визнали, що вимоги держсекретаря США Майка Помпео переглянути резолюцію 2231 (СБ ООН - ІФ) не мають законної сили. Ми згодні з цим. У відповідності з резолюцією 2231 США в обов'язковому порядку і дійсно скасовують всі санкції введені, нововведені або озвучені Трампом", - написав міністр у Twitter.

"Тоді ми негайно дамо зворотний хід всім коригуючим заходам (щодо СВПД - ІФ)", - додав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА