11:46 20.02.2021

Радник глави ОПУ назвав рішення РНБО про санкції проти Медведчука "проявом нового формату політики президента"

2 хв читати
Радник глави ОПУ назвав рішення РНБО про санкції проти Медведчука "проявом нового формату політики президента"

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про введення санкцій проти 8 фізичних і 19 юридичних осіб передусім є результатом жорсткої особистої позиції президента України Володимира Зеленського.

"Безумовно, рішення РНБО про негайне введення прямих санкцій проти 8 фізичних і 19 юридичних осіб – передусім результат жорсткої особистої позиції президента Зеленського... Я б навіть сказав, що це вже цілком конкретні прояви нового формату політики президента. Політики жорсткої, безкомпромісної, державно-орієнтованої", – сказав він у коментарі, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

"Зауважу тільки кілька базових елементів. Президент категоричний у тому, що не можна лицемірити і називати це "політикою". Не можна грати в чужій команді і претендувати на право формувати в Україні правила або визначати цінності. Не можна використовувати кримінальні схеми, бавитися в "тероризм" і ламати країну", – пояснив Подоляк.

За його словами, більше не вийде "працювати на руйнування української держави" і видавати це за "турботу про благо народу".

Крім того, зазначив Подоляк, президент України хоче домогтися консенсусного рішення нових еліт про те, що не можна, працюючи тільки в тіньових форматах, впливати на суспільство. "Потрібна відповідальність і чесність. Так, зрозуміло, це довга дорога і дорога ця, безсумнівно, буде пов'язана з багатьма конфліктами і невдоволенням з боку традиційних фінансово-політичних кланів. Однак її треба пройти", – зазначив він.

Водночас Подоляк наголосив, що"терміну давності та інших юридичних нібито хитрощів не буде". "Не тільки для "формату Медведчука", а й для інших "фамільних форматів", де багато пафосних слів і мало реальної правди. Президент цілком конкретний і він чітко говорить: країна не може дозволити собі вічно закриті очі. Країна не може дозволити собі утримувати тих, хто її обкрадає і вкладають гроші в посилення суспільного розколу. Президент не бачить сенсу йти на будь-які компроміси або домовленості як це нескінченно робив його попередник, саджаючи за ігровий стіл того ж Медведчука", – підсумував радник глави Офісу президента.

Як повідомлялося, РНБО ввела санкції проти народного депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко через фінансування тероризму.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА