15:49 20.02.2021

Україна організаційно готова до прибуття будь-якого типу і кількості вакцин від COVID-19 – головний санлікар

2 хв читати
Україна організаційно готова до прибуття будь-якого типу і кількості вакцин від COVID-19 – головний санлікар

Україна організаційно готова до прибуття будь-якого типу і кількості вакцин проти Covid-19, розроблено чіткий план, що дає змогу одразу після прибуття вакцини розвозити її в обласні склади 11 машинами одночасно, заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Спільно з регіональними координаторами провели нараду щодо узгодження останніх штрихів внутрішньообласної логістики. Також сьогодні провели окремий семінар з обласними складами про особливості обліку та відпуску імунобіологічних препаратів. Є чіткий план, який дає змогу одразу після прибуття вакцини розвозити її до обласних складів 11 машинами одночасно: 7 областей (Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька та м.Київ) отримають вакцину в день розвезення, решта – наступного дня", – написав Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

Він також повідомив, що в неділю відвідає Чернігівську область, щоб переконатися в готовності складу, мобільної бригади та лікарні, співробітники якої будуть вакцинувати першими.

"Мобільні бригади вже знають, яка кількість вакцин, в якому закладі охорони здоров'я їм буде потрібна для проведення щеплення всіх охочих у цій лікарні. Оскільки медичні працівники будуть задіяні протягом всієї прищепної кампанії, то Національна служба здоров'я України (НСЗУ) укладатиме договори з чітко визначеними медзакладами, які відповідають всім вимогам для проведення вакцинації від Covid-19, і платитиме їм за надані послуги", – наголосив Ляшко.

Він зазначив, що в перший місяць для забезпечення готовності до проведення вакцинації роботи НСЗУ виплачуватиме 8 тис. грн на одну мобільну команду медиків, після медичний заклад буде отримувати доплату за фактичну кількість провакцинованих осіб – 25 грн за першу дозу введеної вакцини і 60 грн – за другу.

Дані про вакцинацію вноситимуться в електронну систему охорони здоров'я, на підставі цієї інформації НСЗУ оплачуватиме фактично надані послуги.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки у Москві лицемірно використовують термін "багатополярність", ми створюємо реальний інструмент реальної багатополярності - Зеленський про Саміт миру

Кабо-Верде першою з країн Африки підтвердила участь у Саміті миру

РФ вдарила по об'єктах критичної інфраструктури Кіровоградської області, поранено дитину 9-ти років

Зеленський: Будь-яка затримка в постачанні зброї та снарядів Україні коштуватиме надто дорого для всіх у світі, хто хоче захисту від Росії

Ворожий БПЛА влучив в об'єкт енергетичної інфраструктури на Полтавщині, сталося загоряння

Ворожі ракети зафіксовані на Вінниччині, є влучання

Сили оборони мають певні успіхи на лиманському напрямку

Об'єкти критичної та цивільної інфраструктури Запоріжжя зазнали масованої атаки ворога

8 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА