22:19 20.02.2021

Опубліковано перелік компаній, проти яких введено санкції рішенням РНБО 19 лютого 2021 року

3 хв читати
Опубліковано перелік компаній, проти яких введено санкції рішенням РНБО 19 лютого 2021 року

Рада Національної безпеки і оборони ввела санкції проти низки російських і офшорних компаній, про що свідчать опубліковані в суботу ввечері додатки до указу президента " Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Так, згідно з документом, санкції вводяться проти російських АТ "НПЗП Менеджмент", АТ "Новошахтинський завод нафтопродуктів", АТ "Фармацевт Плюс", ТОВ "Дон експорт", ТОВ "ІСС-Софт", ТОВ "Інду-софт", ТОВ "Роузвуд Шиппінг", ТОВ "Торговий дім "Донецьке вугілля", ТОВ "Біотек", ТОВ "Гемодженікс", ГО "Медобладнання", ТОВ "ТОСОЛ-СИНТЕЗ ТРЕЙДИНГ", Федерального державного автономного навчального закладу "Севастопольський національний технічний університет".

Крім того, санкції введено проти компанії "Sportmaster Operations Pre Ltd", зареєстрованої в Сінгапурі, а також проти низки іноземних компаній - EVIRER LTD (ОАЕ), GOLD NATURAL GROUP LIMITED, KLODIUS INVESTMENTS LTD, SANDGATE COMMERCE LTD і WHPA AVIA LTD (всі - Британські Віргінські острови).

Щодо офшорних компаній введено санкції у вигляді обмеження торговельних операцій, обмеження, повне і часткове припинення транзиту ресурсів польотів і перевезень на території України, запобігання виведення капіталів за межі України, припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, а також заборона видачі та анулювання чинних дозволів і планів на виконання польотів.

Стосовно російських компаній застосовуються різні санкції - переважно, обмеження торговельних операцій, обмеження, повне або часткове припинення транзиту ресурсів польотів і перевезень на території України, запобігання виведення капіталів за межі України, припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань. Стосовно АТ "НПЗП Менеджмент", АТ "Новошахтинський завод нафтопродуктів", ТОВ "Дон експорт", ТОВ "ІСС-Софт", ТОВ "Інду-софт", ТОВ "Роузвуд Шиппінг", ТОВ "Торговий дім "Донецьке вугілля" і "Севастопольський національний технічний університет" застосовано санкції у вигляді блокування активів. Крім того, введені санкції щодо програмного забезпечення компаній ТОВ "ІСС-Софт" і ТОВ "Інду-софт".

Також опубліковано перелік заборонних заходів щодо фізосіб. Як озвучив на брифінгу увечері в п'ятницю, 19 лютого, секретар РНБО Олексій Данілов, серед осіб, які потрапили під санкції п'ятеро громадян Російської Федерації (Вацковський Костянтин Борисович, Донченко Віталій Валерійович, Лісогор Сергій Вікторович, Попов Михайло Юрійович і Маслюк Олександр Миколайович), а також троє громадян України. Серед українців - Лавренюк Наталія Миколаївна (цивільна дружина Тараса Козака, проти якого санкції були введені 2 лютого), Марченко Оксана Михайлівна, дружина нардепа Віктора Медведчука, сам Медведчук Віктор Володимирович. Проти них введені такі санкції - блокування активів, обмеження торгових операцій, припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або призупинення ліцензій та інших дозволів, отримання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, зокрема, анулювання або призупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами; повна заборона заходу іноземних невійськових суден і військових кораблів у територіальне море України та внутрішні води, порти; обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень на території України; запобігання вивозу капіталів за межі України, заборона участі в приватизації, оренди державного майна резидентами іноземних держав та особами, які прямо або опосередковано контролюються резидентами іноземних держав або діють в їх інтересах; заборона видачі дозволів, ліцензій Нацбанку України на здійснення інвестицій в іноземну державу; розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах на території іноземної держави; припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну або вивезення з України валютних цінностей або обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави; заборона передачі технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності; інші санкції, які відповідають принципам їх застосування, встановленим цим законом.

Також окремим додатком внесено зміни до рішення РНБО від 29 січня 2021 року і до списку підсанкційних осіб внесено громадянина КНР Ду Тао (Du Tao).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА