16:57 21.02.2021

Україна представила продукцію свого ОПК на виставці IDEX в ОАЕ

2 хв читати
Україна представила продукцію свого ОПК на виставці IDEX в ОАЕ

Державний концерн "Укроборонпром" представляє нову військову техніку і озброєння власного виробництва на виставці IDEX-2021, яка в неділю стартує в Абу-Дабі, ОАЕ.

"На виставці продемонструють низку перспективних розробок та виробів Концерну, наприклад, модель наземного протикорабельного ракетного комплексу "Нептун" і високоточної реактивної системи "Вільха" від конструкторського бюро "ЛУЧ", - повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

"Нептун" - сучасний український зразок озброєння, керовані ракети якого малопомітні для ворожих радарів і здатні знищувати як кораблі, так і наземні цілі.

Вітчизняна високоточна система залпового вогню "Вільха" вважається однією з найпотужніших у світі в своєму класі.

" Також до уваги відвідувачів виставки запропоновані натуральні зразки протитанкових ракетних комплексів "Скіф" та "Корсар" і макет розвідувально-ударного безпілотника "Сокіл-300", - йдеться в повідомленні.

У Концерні додають, що на IDEX-2021 будуть представлені можливості танка "Оплот", який за низкою характеристик є найкращим у світі, бойової машини БТР-4 та інші передові розробки підприємств - учасників Концерну.

Загалом на українському стенді планується представити понад десяток натуральних та макетних (масштабних) зразків продукції військового та подвійного призначення. Під час проведення виставки заплановано низку переговорів з офіційними делегаціями різних країн і міжнародними компаніями щодо подальшого партнерства.

Завершиться виставка 25 лютого. Делегацію Концерну очолює його генеральний директор Юрій Гусєв. Головою української делегації є віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

"Ця виставка дає можливість презентувати сучасні перспективні та інноваційні розробки, які створені завдяки нашому науково-технічному потенціалу. Нашій оборонці є що показати та запропонувати потенційним замовникам з усього світу", - зазначає керівник Укроборонпрому.

IDEX - одна із найбільших військових міжнародних виставок, яка проводиться під патронатом президента Об'єднаних Арабських Еміратів.

У павільйонах Національного виставкового центру в Абу-Дабі свої експозиції представлять понад 900 провідних оборонних компаній із 59 країн світу.

Україну представляють дев'ять підприємств ОПК, сім з яких входять до Укроборонпрому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА