07:02 22.02.2021

Процес вакцинації населення Японії затримується через брак препарату

1 хв читати
Процес вакцинації населення Японії затримується через брак препарату

У зв'язку з тим, що протягом перших місяців року поставки єдиної схваленої до застосування в Японії вакцини Pfizer будуть мати обмежений характер, дози препарату для літніх людей будуть розподілятися поступово, сказав міністр адміністративної реформи країни Таро Коно, відповідальний за вакцинацію.

"Ми хотіли б почати вакцинацію літніх людей у квітні, але, на жаль, кількість виділених нам доз вакцини спочатку буде дуже обмеженою, тому ми будемо рухатися повільно", - сказав Коно в інтерв'ю національної телекомпанії NHK.

У Японії існують домовленості про постачання понад 500 млн доз вакцин від COVID-19, розроблених західними виробниками ліків. Але досі вітчизняні регулятори схвалили до застосування тільки одну вакцину - Pfizer. Країна, як і раніше, залежить від імпортних поставок, які затримуються через проблеми з виробництвом і експортним контролем.

Японія відповідно до угоди повинна в поточному році отримати 144 млн доз вакцини Pfizer, друга партія з приблизно 450 тис. доз препарату прибула в неділю.

Кампанія з вакцинації в країні почалася минулого тижня, перші щеплення зроблені медпрацівникам, 4,7 млн із них мають на це пріоритетне право.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА