12:30 22.02.2021

СБУ: Нез'явлення Шарія на допит можна трактувати як ухилення від слідства

2 хв читати
СБУ: Нез'явлення Шарія на допит можна трактувати як ухилення від слідства

Блогер і лідер політичної партії "Партія Шарія" Анатолій Шарій не з’явився на допит у Службу безпеки України в понеділок, що в спецслужбі розцінюють як ухилення від слідства.

"22 лютого Анатолія Шарія було викликано для проведення слідчих дій за участю підозрюваного, він не з’явився. Його нез'явлення можна трактувати як ухилення від слідства", - повідомляє прес-служба СБУ в понеділок.

Водночас у відомстві нагадали, що минулого вівторка Шарію повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Також у СБУ повідомили, що з метою задоволення клопотання адвоката Шарія Валентина Рибіна і його, і його підзахисного 25 лютого запрошують для ознайомлення з матеріалами провадження, які послужили основою для повідомлення Шарію підозри.

Як повідомлялося, СБУ оголосила про підозру Шарію, який, на думку слідчих, здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці країни в інформаційній сфері. Правоохоронці повідомили, що метою Шарія було загострення суспільно-політичної ситуації в Україні та розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ненависті всередині Української держави.

За даними ЗМІ, Шарій проживає нині в Іспанії. Екс-нардеп України і член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко повідомив у Telegram із посиланням на власні джерела, що "Офіс генпрокурора готує документи на екстрадицію Анатолія Шарія з Іспанії, а також оголошення його в розшук за лінією Інтерполу".

16 лютого в СБУ повідомили, що викликали Шарія на допит 22 лютого, а рішення про оголошення його в розшук буде ухвалено в разі його нез'явлення на допит. "Враховуючи останній пост Анатолія Шарія, де він читає текст підозри, - він її отримав. Тобто підозра дійшла до адресата", - розповіли в спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА