14:16 22.02.2021

"Спортмастер" в Україні продовжує працювати в правовому полі, підстав для обмеження діяльності немає - CEO мережі

3 хв читати
"Спортмастер" в Україні продовжує працювати в правовому полі, підстав для обмеження діяльності немає - CEO мережі

Включення Sportmaster Operation Pte.Ltd до санкційного списку є неаргументованим та безпідставним, "Спортмастер Україна" продовжує роботу виключно в правовому полі, повідомила CEO "Спортмастер Україна" Людмила Книш.

"Прецедент щодо включення Sportmaster Operation Pte.Ltd до санкційного списку є неаргументованим та безпідставним і викликає багато запитань, відповіді на які поки що не можуть дати навіть провідні юристи України", - йдеться в заяві компанії, текст якої має агентство "Інтерфакс-Україна".

За словами Книш, на сьогодні немає приводів і підстав для обмеження господарської діяльності компанії, і "Спортмастер" продовжує роботу виключно в правовому полі.

"Усі ці роки компанія "Спортмастер Україна" провадила і провадить самостійний, незалежний, чесний, відкритий бізнес, що ґрунтується на суворому дотриманні законів України, встановлених правил і кодексу бізнесу, залишаючись поза політикою", - наголосила вона.

"На сьогодні магазини "Спортмастер Україна" продовжують свою роботу, дотримуючись усіх норм міжнародного і національного законодавства. Зобов'язання перед клієнтами і партнерами виконуються в повному обсязі згідно з досягнутими угодами", - зазначила вона, додавши, що одним із пріоритетів компанії є збереження робочих місць співробітників (близько 1,5 тис.).

За словами CEO, за 25 років існування компанії "Спортмастер Україна" було відкрито понад 150 магазинів, зокрема Sportmaster і франчайзигові Columbia, Sportlandia та Weekender у всій країні.

"Компанії в 2021 році виповнюється 25 років. За час своєї діяльності вона стала одним із найбільших ритейлерів на ринку спортивних товарів. Ми за чесний бізнес і розвиток ринку в прозорому конкурентному середовищі", - додала Книш.

Як повідомлялося, компанія Sportmaster Operations Pte. Ltd (Сінгапур), якій безпосередньо належить ТОВ "Спортмастер-Україна" - найбільша, за даними на її сайті, роздрібна мережа торгівлі спорттоварами в Україні, включена до санкційного списку згідно з рішенням РНБО і указом президента України від 19 лютого 2021 року.

Згідно з ним, на три роки стосовно сінгапурської Sportmaster Operations запроваджується повна заборона торговельних операцій, транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, а також заборона на ввезення її продукції безпосередньо компанією або із залученням представників іноземних держав та застосовуються санкції щодо запобігання виведенню капіталів за межі України.

У держреєстрі бенефіціарами "Спортмастер-Україна" з частками 30,79% зазначені брати Микола та Володимир Фартушняки, ще таку саму частку контролює їхній партнер Олександр Михальський. В усіх у них у держреєстрі зазначене громадянство Мальти і адреса проживання у Швейцарії.

Загалом мережа "Спортмастер" представлена майже 500 магазинами в Росії, Україні, Білорусі, Казахстані, вона намагалася вийти на ринок Китаю, а в другій половині 2019 року оголосила про купівлю великих торговельних мереж спорттоварів у Польщі та Данії. Компанія, за її даними, входить до топ-10 світових спортивних ритейлерів і є найбільшою у Східній Європі.

Виручка "Спортмастер-Україна" в 2019 році зросла на 13% - до 2,32 млрд грн, а чистий прибуток - на 5,7%, до 0,37 млрд грн. Даних за 2020 рік наразі нема. На сайті компанії як банк значиться Альфа Банк (Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА