16:05 22.02.2021

Екс-заступник голови правління ПриватБанку Яценко намагався покинути Україну приватним літаком, генпрокурор погодила підозру

3 хв читати
Екс-заступник голови правління ПриватБанку Яценко намагався покинути Україну приватним літаком, генпрокурор погодила підозру

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова погодила повідомлення про підозру колишньому заступнику голови правління ПриватБанку в скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, повідомляють у Національному антикорупційному бюро України (НАБУ).

"За оперативною інформацією, екс-посадовець планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. Завдяки зусиллям керівника групи детективів та директора НАБУ, що звернулися до Державіаслужби, літак здійснив посадку в аеропорту "Бориспіль", де розпочато проведення невідкладних слідчих дій", - повідомили у відомстві в понеділок.

При цьому в НАБУ не називають імені екс-чиновника.

Джерела в правоохоронних органах повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що йдеться про екс-заступника голови ПриватБанку Володимира Яценка.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова на своїй сторінці в Facebook, у свою чергу, коментуючи підписання нею підозр, написала: "Підпис під підозрами колишнім топ-менеджерам ПриватБанку - мій. Сьогодні ми демонтували маніпуляції та стереотипи, які давно стали частиною нашої культури, - свідки в одному з важливих і чутливих кримінальних проваджень, з числа тих, що на слуху й у наших міжнародних партнерів, сьогодні перетворилися на підозрюваних".

За її словами, вона має власну думку про розслідування справ ПриватБанку, яку сформувала після того, як стала одним із процесуальних керівників.

"Я особисто прийняла рішення щодо необхідності низки вказівок про слідчі дії і проведення експертного дослідження з метою підтвердження збитків, спричинених державі і громадянам", - зазначила генпрокурор.

При цьому Венедіктова наголосила, що не може розголошувати деталі, додавши лише, що її не влаштовували моменти з точки зору перспектив представлення обвинувачення в суді.

"Нам ще багато треба зробити в трикутнику Офіс генпрокурора - НАБУ - САП, і я точно знаю, що ми ще багато підписів побачимо на різних підозрах. Я можу пообіцяти одне - для мене не існує прізвищ, а для тих самих прізвищ, повірте, це дуже важливий меседж: яким би гучним прізвище не було, я не санкціоную підозру, якщо вважатиму, що доказів, зібраних у справі, недостатньо", - написала генпрокурор.

Вона також подякувала за роботу колегам із НАБУ та САП, пообіцявши, що найближчим часом будуть результати розслідувань у кількох важливих справах.

Наприкінці свого допису генпрокурор висловила невдоволення тим, що іноді плани правоохоронців "зливаються". "Це стане темою, я упевнена, окремого розслідування цього разу. Коло осіб, що були поінформовані про кількість підозр, підписаних мною, дуже вузьке. Це не завадило пану, який у той час працював першим заступником голови правління ПриватБанку, в якийсь дивовижний спосіб замовити чартерний рейс до Відня, перебуваючи в Дніпрі", - наголосила Венедіктова.

Вона додала: "Завдяки нашим спільним зусиллям літак здійснив посадку у Борисполі. Фініта".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА