17:33 22.02.2021

Зловмисники привласнили понад 1 млн грн українців, "продаючи" через інтернет неіснуючі авто

1 хв читати
Зловмисники привласнили понад 1 млн грн українців, "продаючи" через інтернет неіснуючі авто

Два жителі Сумської області привласнили понад 1 млн грн 24 громадян України, "продаючи" в інтернеті вживані автомобілі.

Як повідомляється на сайті кіберполіції України в понеділок, фігуранти на платформі оголошень виставляли на продаж уживані авто з Європи за умови передплати. Однак, отримавши гроші клієнтів, вони не виконували взятих на себе зобов'язань.

Зловмисників викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам Києва спільно зі слідчими Солом’янського райуправління місцевої поліції столиці за процесуального керівництва Київської міської прокуратури №9.

"Після отримання першого платежу зловмисники запевняли покупців, що нібито вони виїхали за кордон для перевезення автомобіля. Далі імітували законність угоди, зокрема надсилали покупцям завчасно створені відео, а також надавали фейкові доручення. Переконавши клієнтів, вимагали другий платіж, який дорівнював майже повній вартості покупки. Зрештою зловмисники "зникали" і не виконували взятих на себе зобов'язань", - розповіли в кіберполіції.

Зазначено, що за місцем проживання правопорушників та в їхніх автомобілях здійснено обшуки спільно зі спецпідрозділом Сумської поліції. Вилучено докази причетності до злочинної діяльності.

Нині встановлюють можливих спільників злочинної операції.

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА