20:07 22.02.2021

Парламент Грузії висловив довіру уряду Гарібашвілі

2 хв читати
Парламент Грузії висловив довіру уряду Гарібашвілі

Парламент Грузії у понеділок на пленарному засіданні оголосив вотум довіри уряду на чолі з прем'єр-міністром Іраклієм Гарібашвілі.

У голосуванні не брали участі обрані депутати від п'яти опозиційних партій, які відмовляються увійти в парламент, вважаючи, що результати парламентських виборів 31 жовтня 2020 року були сфальсифіковані владою на користь правлячої партії "Грузинська мрія".

Під час виступу на пленарному засіданні перед депутатами, Гарібашвілі заявив, що одним із пріоритетів уряду в найближчі 100 днів буде наведення порядку в країні і повернення певних деструктивних сил у конституційні рамки.

При цьому він додав, що влада готова до діалогу з опозицією, але не з питання призначення нових виборів і не з "її радикальними лідерами, охочими дестабілізувати обстановку в країні для досягнення своїх особистих інтересів".

Прем'єр зазначив, у найближчій перспективі уряд продовжить зусилля з боротьби з коронавірусною інфекцією і виходу країни з економічної кризи.

Торкаючись зовнішньої політики, Гарібашвілі заявив, що продовжиться курс на зближення і поглиблення співпраці з Євросоюзом і США.

Новий прем'єр-міністр Грузії Гарібашвілі народився в 1982 році. Закінчив Тбіліський державний університет і університет у Сорбонні за фахом міжнародні відносини. З 2004 до 2012 року працював на різних посадах у компанії "Карту груп", що належить мільярдерові Бідзіні Іванішвілі. У 2012-2013 роках працював на посаді міністра внутрішніх справ Грузії. У 2013-2015 роках був прем'єр-міністром Грузії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА