11:41 23.02.2021

Активіст Стерненко визнаний винним у викраденні людини та засуджений до семи років позбавлення волі - рішення суду

2 хв читати
Активіст Стерненко визнаний винним у викраденні людини та засуджений до семи років позбавлення волі - рішення суду

Приморський районний суд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка до семи років позбавлення волі, визнавши його винним у викраденні депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича.

Вирок суд виніс у вівторок, трансляція засідання відбувалася в соцмережах.

Окрім того, за рішенням суду, в активіста конфісковно половину всього належного йому майна.

"Стерненка визнано винним... у незаконному позбавленні волі... із застосуванням зброї протягом тривалого часу... з метою заволодіння чужим майном", - йдеться у вироку.

"Призначити покарання Стерненку у вигляді позбавлення волі на строк сім років сім місяців із конфіскацією 1/2 майна", - йдеться в ухвалі суду.

Термін відбування покарання - з 23 лютого 2021 року.

Як написав сам Стерненко на своїй сторінці у Facebook у вівторок, суд постановив взяти його під варту прямо в залі засідань і помістити в слідчий ізолятор. "Нам дають СІЗО із взяттям під варту в залі суду", - написав він.

Водночас група людей, які прийшли до будівлі суду підтримати Стерненка, стояли "живим ланцюгом" біля залу суду, щоб не випустити автозак, в якому перебував активіст. Його прихильники кидають димові шашки.

Представники об'єднання "Рух опору капітуляції" у зв'язку з винесенням вироку Стерненку заявили про наміри у вівторок ввечері провести акцію протесту в Києві на вул. Банковій, де розташований офіс президента України. Початок акції анонсовано на 20:00,

Як повідомлялося, 11 червня Стерненка викликали на допит до Служби безпеки України, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно ранив.

15 червня Шевченківський районний суд Одеси обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб. 18 грудня минулого року суд відправив активіста під нічний домашній арешт.

Пізніше Стерненку було також висунуто обвинувачення у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Прокурори вимагали засудити активіста до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

ЗС України за добу ліквідували 920 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА