13:16 23.02.2021

До ЄСПЛ надійшла ще одна скарга України проти РФ

2 хв читати
До ЄСПЛ надійшла ще одна скарга України проти РФ

Чергова скарга України проти РФ надійшла до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), повідомила у вівторок прес-служба інституції, де вже на розгляді перебувають чотири скарги Української держави проти РФ.

"19 лютого 2021 року уряд України подав нову міждержавну скаргу на Російську Федерацію відповідно до статті 33 (Міждержавні справи) Європейської конвенції про захист прав людини. Це дев'ята міждержавна скарга, подана Україною проти Російської Федерації, яку зареєстровано під №10691/21", - йдеться в прес-релізі.

ЄСПЛ зазначає, що скарга стосується тверджень уряду України про тривалу адміністративну практику РФ, яка полягає в "санкціонованих державою операціях щодо цілеспрямованих убивств імовірних противників Російської Федерації в Росії і на території інших держав, включно з іншими державами-членами Ради Європи, які розташовані за межами збройного конфлікту".

"Уряд України також стверджує, що Російська Федерація не здатна розслідувати ці вбивства й умисно (здійснює - ІФ) приховані операції, спрямовані на зрив спроб знайти винних", - йдеться в прес-релізі.

У ЄСПЛ повідомили, що уряд України заявляє про порушення і матеріальних, і процесуальних аспектів ст. 2 (право на життя) конвенції.

Інші міждержавні скарги, подані Україною проти РФ, які перебувають на розгляді суду: Україна та Нідерланди проти РФ, скарги №№8019/16, 43800/14 та 28525/20, подані відповідно 1 березня 2014 року, 13 червня 2014 року та 10 липня 2020 року і стосуються подій на сході України, включно з аварією рейсу MH17. Також розглядають скаргу України проти РФ стосовно Криму, скарги № 20958/14 та 38334/18, подані 13 березня 2014 року і 10 серпня 2018 року, яку Велика палата визнала частково прийнятною 14 січня 2021 року. Крім того, на розгляді перебуває скарга Україна проти РФ №55855/18, яку було подано 29 листопада 2018 року і яка стосується морського інциденту в Керченській протоці в 2018 році, що призвів до захоплення трьох українських військово-морських суден та їхніх екіпажів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА