16:12 23.02.2021

СБУ припинила діяльність хакерів, які зламували профілі чиновників у соцмережах, зокрема на замовлення з РФ

1 хв читати
СБУ припинила діяльність хакерів, які зламували профілі чиновників у соцмережах, зокрема на замовлення з РФ

Кіберфахівці Служби безпеки України припинили діяльність хакерського угруповання, яке за гроші забезпечувало клієнтам несанкціонований доступ до месенджерів, акаунтів у соцмережах та електронних поштових скриньок користувачів.

Як повідомляється на сайті СБУ, зловмисники зламували облікові записи мобільних месенджерів і соціальних мереж деяких посадовців Київської області через підконтрольний віртуальний сервер. Задокументовано, що серед постраждалих від їхніх дій - голова одного з районних судів області.

За інформацією спецслужби, власник хостингу систематично виїжджає за кордон, зокрема до РФ. Його основною клієнтурою були громадяни РФ та українські "приватні детективи". Наразі перевіряють його можливий зв'язок зі спецслужбами країни-агресора.

Вартість послуг зловмисника становила до $3 тис. залежно від складності та обсягів роботи. Для анонімності розрахунки здійснювалися в криптовалюті, а також на електронні гаманці заборонених в Україні російських небанківських платіжних систем.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп'ютерне обладнання, банківські картки, зразки програмного забезпечення, яке використовували для отримання несанкціонованого доступу. Усі вони будуть направлені на експертизу.

Триває слідство за ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) та ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення організаторам схеми про підозри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА