17:39 23.02.2021

Україна має намір із 1 вересня заборонити в'їзд автомобілів із придністровськими номерами - посол у Молдові

2 хв читати
Україна має намір із 1 вересня заборонити в'їзд автомобілів із придністровськими номерами - посол у Молдові

Україна має намір із 1 вересня заборонити в'їзд автомобілів із придністровськими номерами

Як повідомила "Інтерфаксу" прес-служба міністерства закордонних справ та європейської інтеграції Молдови, про це повідомив посол України в Молдові Марко Шевченко на зустрічі з в. о. прем'єр-міністра, міністром закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ауреліу Чокоєм у вівторок.

"Під час обговорення було підтверджено домовленості про допуск з 1 вересня 2021 року до участі в міжнародному дорожньому русі автомобілів із Придністровського регіону лише за наявності номерних знаків нейтрального зразка та наклейки "MD" на склі", - заявив Шевченко.

Згідно з повідомленням, "співрозмовники обговорили взаємодію на державному кордоні, торговельно-економічне співробітництво, реалізацію деяких інфраструктурних проектів". Вони наголосили на "важливості спільної діяльності з актуальних питань порядку денного молдовсько-українських відносин".

Як уже повідомляв "Інтерфакс", відповідно до угоди про участь придністровських автомобілів у міжнародному русі з 1 вересня 2018 року в Тирасполі і Рибниці було відкрито Пункти реєстрації транспортних засобів (ПРТЗ). У такий спосіб автомобілі, зареєстровані в Придністров'ї, отримали можливість виїжджати за кордон за наявності нейтральних номерних знаків і наклейки на склі з літерами "MD". Відтоді ПРТЗ видали понад 4 тис. нейтральних реєстраційних номерів.

Україна на початку минулого року заявила, що має намір з 1 квітня 2020 року заборонити в'їзд на свою територію автомобілів із реєстраційними номерами невизнаної Придністровської Республіки. Але цей термін було відкладено до 15 січня 2021 року на прохання молдовської сторони. У середині січня уряд Молдови знову попросив Україну відкласти набуття рішенням чинності, щоб провести додаткову кампанію з інформування жителів Придністров'я про необхідність дотримуватися правил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА