20:14 23.02.2021

Правоохоронці перекрили підхід до Офісу президента, де запланована акція протесту проти вироку Стерненку

2 хв читати
Правоохоронці перекрили підхід до Офісу президента, де запланована акція протесту проти вироку Стерненку

Підхід до Офісу президента в Києві на вулиці Банковій, де заплановане проведення акції протесту проти вироку активісту Сергію Стерненку, перекрили правоохоронці.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 19:20 вівторка підхід до Офісу президента перекрила колона правоохоронців у зоні воріт. За словами співробітників поліції діалогу, під час проведення масових заходів доступ на територію Офісу президента буде заборонений.

Уздовж вулиці Банкової розміщені близько десять вантажівок і автобусів Нацгвардії та поліцейських автомобілів.

На самому в'їзді вулиця Банкова також перекрита автомобілями і колоною правоохоронців, але тільки для транспорту, прохід людям дозволений.

На 20:00 біля Офісу президента запланована акція проти рішення Приморського районного суду Одеси, який засудив Стерненка до 7 років позбавлення волі, визнавши його винним у викраденні депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича.

Як повідомлялося, 11 червня 2020 року Стерненка викликали на допит у СБУ, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві й незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з людей, які напали на нього, і смертельно поранив.

15 червня Шевченківський районний суд Одеси обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб. 18 грудня минулого року суд направив активіста під нічний домашній арешт.

Пізніше Стерненку також висунули обвинувачення у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Прокурори вимагали засудити активіста до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

23 лютого Приморський районний суд Одеси засудив Стерненка до 7 років позбавлення волі, визнавши його винним у викраденні депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича. Термін відбуття покарання - з 23 лютого 2021 року. Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковано половину всього майна, що належить йому.

Пізніше депутатська фракція "Голос" у Верховній Раді ініціювала збір підписів за відставку генерального прокурора Ірини Венедіктової у зв'язку з вироком Стерненку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

На Харківщині з-під завалів зруйнованої ворожими обстрілами госпбудівлі врятовано людину

Окупанти продовжують обстрілювати Дніпропетровську область, суботу оголошено Днем жалоби через жертви напередодні

Ліквідовано дві ворожі керовані авіаракети та три розвіддрони

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА