20:31 23.02.2021

Сенат США затвердив Лінду Томас-Грінфілд постпредом при ООН

1 хв читати
Сенат США затвердив Лінду Томас-Грінфілд постпредом при ООН

Сенат США у вівторок затвердив висунуту президентом Джо Байденом кандидатуру Лінди Томас-Грінфілд на посаду постпреда при ООН.

За її кандидатуру проголосували 78 осіб, проти - 20.

Томас-Грінфілд закінчила Університет штату Луїзіана у сфері мистецтва, а потім Університет Вісконсін-Медісон за фахом державне управління. 68-річна Томас-Грінфілд працює на дипломатичній службі з 1982 року. У різний час була помічником держсекретаря у справах Африки, займала пост посла в Ліберії.

Під час слухань у сенатському комітеті вона заявила, що США будуть відповідати на агресивні дії РФ на свою адресу, проте при цьому прагнути працювати разом із Росією в РБ ООН, зокрема, з питань Ірану. "Водночас, нам треба знайти способи працювати з ними в Раді Безпеки ООН з питань, де у нас є спільні інтереси. Я чекаю можливості працювати з ними (росіянами - ІФ) з питань таких, як наприклад, ситуація в Ірані", - заявила Томас-Грінфілд.

Також вона обіцяла не сумніватися в тому, щоб чинити тиск на Росію з таких питань, як втручання РФ у американські вибори, кібератаки проти США або порушення прав людини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА