08:08 24.02.2021

Боротьба з COVID-19 і оборона ЄС - головні теми відеонаради лідерів Євросоюзу

2 хв читати
Боротьба з COVID-19 і оборона ЄС - головні теми відеонаради лідерів Євросоюзу

Відеоконференція глав держав і урядів країн ЄС, 25 і 26 лютого, буде присвячена двом головним темам - боротьбі проти COVID-19 і безпеці і обороні Євросоюзу, повідомив глава Євроради Шарль Мішель у листі-запрошенні на віртуальний саміт європейських лідерів.

"Наша боротьба з пандемією COVID-19 триває. Це залишається складним завданням через появу нових варіантів і необхідності знайти правильний баланс між обмеженнями та безперервним потоком товарів і послуг на єдиному ринку. Нашим пріоритетом, як і раніше, є прискорення вакцинації в усьому ЄС. Це означає прискорення процесу авторизації вакцин, а також їх виробництва і доставки", - написав Мішель у листі, який опубліковано у вівторок увечері в Брюсселі.

Також він зазначив важливість прояву солідарності з партнерами ЄС, зокрема, через глобальну ініціативу COVAX.

"Не обмежуючись нашими безпосередніми пріоритетами, я вважаю, що є сенс почати аналізувати уроки, витягнуті з нашого досвіду. Тому ми обговоримо, як підвищити нашу стійкість до майбутніх загроз здоров'ю, яку б форму вони не прийняли. Зрештою, я вважаю, що ми повинні продовжити нашу роботу з визначення загального підходу до сертифікатів про вакцинацію. Пропоную присвятити наше робоче засідання в четвер всім цим критичним питанням", - заявив глава Євроради.

У п'ятницю, зазначив він, обговорення почнеться з питань безпеки і оборони.

"Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг приєднається до нас на початку відеоконференції для обміну думками про співпрацю між ЄС і НАТО. Потім ми обговоримо, як поліпшити нашу колективну здатність реагувати на виклики і загрози національній безпеці. Високий представник (ЄС із закордонних справ Жозеп - ІФ) Боррель проінформує нас про поточну роботу над "Стратегічним компасом" (концепцією безпеки і оборони ЄС - ІФ)", - повідомив Мішель.

"Я також хотів би, щоб ми присвятили деякий час кібератакам і гібридним загрозам, які містять реальний виклик нашій безпеці", - продовжив голова Європейської ради.

Крім того, повідомив він, лідерам ЄС належить обговорити "південне сусідство" Євросоюзу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА