09:38 24.02.2021

Україна надала автобуси для трансферу через КПВВ "Золоте" і "Щастя", але російська сторона знову не відкрила пропуск

1 хв читати
Україна надала автобуси для трансферу через КПВВ "Золоте" і "Щастя", але російська сторона знову не відкрила пропуск

Російська сторона знову відмовила у відкритті контрольно-пропускних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежування в Луганській області після того, як українська сторона надала автобуси-човники для перевезення громадян через КПВВ "Золоте" і "Щастя".

"Тиждень ми чекали реакції у відповідь російської сторони. Сьогодні з 7.40 білий автобус чекає в "Щасті". Жовтий - у "Золотому". Російська сторона знову відмовила у відкритті КПВВ зі свого боку", - повідомляється на сторінці українській делегації для участі в Тристоронній контактній групі (ТКГ) у Facebook у середу.

У зв'язку з цим українська сторона чекає на відповідну оцінку таким рішенням з боку держав-партнерів і міжнародних гуманітарних організацій.

В українській делегації розцінюють ситуацію, що склалася, як неспроможність російської делегації "розрізнити різницю між справами та словами". "На словах вони постійно скаржаться на важку долю українських громадян (яких тримають у заручниках на окупованих територіях). Коли доходить до справи, можливість нашим громадянам виїхати з тимчасово окупованих територій та отримати адміністративні послуги, пенсії та соціальні виплати, блокується з 10 листопада", - наголошується в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА