09:58 24.02.2021

НАБУ спростовує інформацію захисту Татарова про вручення йому підозри в незаконний спосіб

3 хв читати
НАБУ спростовує інформацію захисту Татарова про вручення йому підозри в незаконний спосіб

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявляє, що адвокати заступника керівника Офісу президента Олега Татарова поширюють неправдиву інформацію про вручення йому підозри в незаконний спосіб, залишивши її на робочому місці.

"Адвокати заступника керівника Офісу президента, намагаючись у будь-який спосіб скасувати підозру своєму підзахисному, поширюють недостовірну інформацію: нібито детективи НАБУ повідомили про підозру посадовцю в незаконний спосіб, залишивши документ за місцем роботи, а не проживання. У зв’язку з чим інформуємо, що детективи НАБУ повідомили заступнику керівника ОП про підозру у спосіб, передбачений КПК України", - повідомляє прес-служба НАБУ на сторінці в Facebook.

У НАБУ зазначають, що 18 грудня 2020 року "детективи використали всі наявні у слідства можливості для законного інформування його про процесуальний статус підозрюваного", зокрема відвідали місця його офіційної реєстрації та проживання, де посадовця не застали, залишили повідомлення про підозру в жеку й за місцем роботи.

"Усі ці процесуальні дії задокументовані і є в матеріалах кримінального провадження. Детективи НАБУ та прокурори САП готові надати ці матеріали на розгляд Вищого антикорупційного суду, який є єдиною судовою інституцією, уповноваженою законом ухвалювати рішення в кримінальних провадженнях, підслідних НАБУ", - наголосили в НАБУ.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру Татарову, якому інкримінують надання неправомірної вигоди групою осіб із забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта (ч. 3 ст. 369 КК України) в рамках розслідування справи про привласнення майна Національної гвардії України. Татаров відреагував на це заявою, що доведе свою невинуватість.

21 грудня 2020 року адвокат Татарова Олександр Кузьменко повідомив, що кримінальне провадження НАБУ стосовно заступника керівника Офісу президента України стосується знижки на парковку в одному з житлових комплексів Києва, а не справи про "квартири для Нацгвардії".

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі виданню "Українська правда" повідомив, що Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків.

Татаров 21 грудня прийшов до НАБУ, де отримав документи у своїй справі, після чого дав брифінг для журналістів. Він розповів, що надалі виконує свої повноваження у звичайному режимі, проте "ініціював передачу обов'язків іншому співробітнику Офісу президента задля уникнення маніпуляцій".

24 грудня Офіс генерального прокурора передав кримінальне провадження за підозрою заступника глави Офісу президента до Служби безпеки України, в НАБУ визнали це втручанням у розслідування для захисту чиновника.

У НАБУ розцінили передання справи в СБУ як "безпрецедентне в історії України втручання в розслідування бюро" з боку Офісу генпрокурора.

САП вручила Татарову клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 10 млн грн.

30 грудня ВАКС задовольнив заяву прокурорів про відкликання клопотання про обрання Татарову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, проте прокурор Офісу генпрокурора відкликав із суду клопотання про застосування запобіжного заходу на підставі вимог ст.185 КПК України та виявленого порушення вимог Кодексу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА