10:28 24.02.2021

Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартує в середу, 24 лютого

2 хв читати
Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартує в середу, 24 лютого

Процес вакцинації від COVID-19 в Україні розпочнеться в середу, 24 лютого, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу в Києві в середу.

"Сьогодні розпочинається процес вакцинації проти COVID-19. Перші вакцини сьогодні о 7:00 відбули в регіони. Я поставив завдання - провести перший етап вакцинації в стислі терміни", - сказав він.

За словами міністра, Україна забезпечена вакцинами для першого та другого етапів вакцинальної кампанії.

"Очікуємо постачання вакцин від компанії Pfizer у рамках ініціативи COVAX - понад 100 тис. доз, компанії Sinovac - близько 2 млн доз, компанії AstraZeneca - 1,5 млн від Serum Institut і ще близько 4 млн доз у рамках COVAX, компанії Novavax - 10 млн доз уже підписані і ще на 5 млн плануємо найближчим часом укласти контракт", - додав Степанов.

Він наголосив, що цього обсягу вакцин більше ніж достатньо для проведення повноцінної програми вакцинації впродовж поточного року.

"Крім того, ми плануємо ще контрактувати й уже маємо відповідні домовленості", - сказав Степанов.

Міністр наголосив, що в рамках візиту до Індії відвідав один із провідних світових виробників Bharat Biotech, що розробив вакцину від COVID-19.

"Вакцина пройшла три етапи кліндосліджень, в останньому взяли участь понад 25 тис. добровольців. Упродовж 10 днів очікуються фінальні результати третьої стадії кліндосліджень. Попередні висновки вчених оптимістичні - вакцина дієва та безпечна", - сказав він.

"Під час переговорів із компанією ми досягли згоди на обопільну готовність виробника й України брати участь у кліндослідженнях нової розробки - вакцини у формі назального спрею або крапель. Вони розпочинають першу стадію випробувань, а другу або третю можна частково провести в Україні. Кліндослідження планується завершити до вересня-жовтня. Здійснення таких досліджень в Україні дасть нам пріоритетний доступ до вакцини в разі її ефективності", - додав Степанов.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА