13:59 24.02.2021

Причиною пожежі в харківському будинку престарілих стало підключення до електро- та газопостачання без дозволів

2 хв читати
Причиною пожежі в харківському будинку престарілих стало підключення до електро- та газопостачання без дозволів

Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов зазначає, що причиною пожежі в харківському будинку престарілих стало грубе порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

"Головними причинами стало грубе порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та підключення до будівлі електро- і газопостачання без отримання спеціальних дозволів", - сказав Чернишов на засіданні уряду в середу, під час представлення звіту урядовій комісії щодо виявлення обставин і причин пожежі.

Він зазначив, що за інформацією місцевих адміністрацій виявлено 786 недержавних закладів, які надають соціальні послуги з тимчасовим або постійним проживанням громадян, відомостей про які немає в реєстрі. Наразі перевірено 620 закладів, з яких до реєстру внесені лише 29 закладів, що надають послуги стаціонарного догляду.

За словами міністра, до 15 березня планується внести всі виявлені заклади до реєстру.

Крім того, Нацполіція перевірила 1 тис. 459 об'єктів підвищеного ризику, 292 порушення в роботі закладів, 59 нелегальних закладів, 49 кримінальних правопорушень.

Також ДСНС перевірила 1 353 об'єкти,ву яких виявлено 15 тис. порушень.

За словами міністра, кожній сім'ї загиблого й кожному потерпілому внаслідок пожежі буде виділено по 10 тис. грн.

Як повідомлялося, Кабмін створив державну комісію, яка з'ясовуватиме причини пожежі в харківському будинку престарілих, після того, як 21 січня в Харкові у двоповерховому житловому будинку на вул. Нижня Гиївська, 150б, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. В будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 із них загинули, 11 госпіталізовані.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА