14:27 24.02.2021

Київ отримав від МОЗ 42,6 тис. доз вакцин Oxford/AstraZeneca (Covishield), столиця готова до вакцинації

2 хв читати
Київ отримав від МОЗ 42,6 тис. доз вакцин Oxford/AstraZeneca (Covishield), столиця готова до вакцинації

Київ отримав від Міністерства охорони здоров'я України 42,6 тис. доз вакцин виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield), заклади охорони здоров'я столиці готові до старту кампанії з вакцинації проти COVID-19, заявив в. о. першого заступника глави Київської міської державної адміністрації (КМДА) Валентин Мондриївський.

"Наразі ми спостерігаємо тенденцію до зменшення рівня захворюваності на COVID-19. Це означає, що міська влада вживала правильних заходів. Водночас ніхто не може прогнозувати, як ситуація розвиватиметься далі. Першими, за програмою МОЗ, вакцинуватимуться медики. Адже саме вони перебувають на передовій у протистоянні пандемії, рятуючи життя та здоров’я людей. Зазначу, що вакцинація відбуватиметься добровільно", - наводить слова Мондриївського під час прес-брифінгу в середу прес-служба КМДА.

Він також нагадав, що Київрада за ініціативою мера столиці проголосувала за виділення коштів на закупівлю вакцини для киян.

"Міська влада проводить переговори про закупівлю. Сьогодні великий дефіцит вакцини у світі, великі обсяги її вже законтрактовано. Київ робить усе, щоб отримати якісний препарат і вакцинувати насамперед медиків та інші найбільш вразливі групи киян", - наголосив в.о. першого заступника голови КМДА.

У свою чергу директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург запевнила, що Київ виконав серйозну системну роботу й готовий до старту вакцинації.

"По-перше, на сьогодні в столиці сформовано 15 мобільних бригад з імунізації. Медики мобільних бригад пройшли та продовжуватимуть проходити відповідне навчання на національному рівні з імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca. Враховуючи, що ці вакцини потребують різних умов зберігання та логістики, одна частина мобільних бригад вивчила спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca. По-друге, підготовлено 120 тимчасових пунктів вакцинації в закладах охорони здоров’я та інтернатах. Також підготовлено 120 додаткових стаціонарних пунктів вакцинації від COVID-19 на базі ЦПМСД міста", - зазначила Гінзбург.

Вона пояснила, що додаткові пункти знадобилися, щоб не заважати процесу планової обов'язкової вакцинації за календарем у 138 кабінетах щеплень.

За її словами, вже верифіковано списки медичних працівників, які отримають щеплення насамперед: "Це члени мобільних бригад, медики, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19, співробітники лабораторій, де проводиться аналіз на виявлення вірусу (вісім лабораторій у комунальних медзакладах і Центральна лабораторія МОЗ України), працівники екстреної медичної допомоги, включно з водіями, та медики інших закладів охорони здоров’я", - наголосила Гінзбург.

За її словами, триває активна підготовка до вакцинації літніх людей (85+). Лікарі співпрацюють зі своїми пацієнтами цих вікових груп і складають списки охочих прищепитися.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА