14:49 24.02.2021

Київська область отримала понад 16 тис. вакцин від COVID-19 - ОДА

2 хв читати
Київська область отримала понад 16 тис. вакцин від COVID-19 - ОДА

Київська область в середу отримала 16,6 тис. вакцин виробництва Oxford/AstraZeneca, в області стартує прищепна кампанія, яка розпочнеться на базі Броварської багатопрофільної клінічної лікарні, повідомляє прес-служба обласної державної адміністрації (ОДА).

"В області першочергово провакцинують працівників мобільних бригад з імунізації. Надалі на першому етапі щеплення проти коронавірусу отримають 3 657 медиків, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Як зазначила заступник голови Київської ОДА Тетяна Щербак, в області для вакцинації на першому етапі задіяні 23 мобільні бригади з імунізації, які зроблять щеплення медичним працівникам із 27 госпітальних баз.

Як повідомлялося, 23 лютого літак із першою партією COVID-вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield) приземлився в аеропорту Бориспіль.

Препарат Oxford/AstraZeneca виробляють на потужностях Serum Institute (Індія), він має локальну (торговельну) назву Covishield. Для екстреного застосування в Україні його зареєстрували в понеділок, 22 лютого.

Раніше для екстреного застосування її також схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, ЄС та Індія.

Вакцину розробив Оксфордський університет і британсько-шведська компанія AstraZeneca.

Україна отримала підтвердження про постачання в рамках механізму COVAX 2,2-3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca в I-II кварталі 2021 року. Крім того, цю вакцину буде закуплено за державні кошти безпосередньо у виробників.

Україна також уклала додаткові прямі контракти на постачання вакцини від COVID-19, яку розроблено за участю компаній AstraZeneca (Велика Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляють на потужностях Serum Institute (Індія).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА