16:14 24.02.2021

Кабмін затвердив план впровадження ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд"

2 хв читати
Кабмін затвердив план впровадження ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд"

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив план дій із впровадження ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд" у 2021-2022 роках.

За словами міністра Кабінету Міністрів Олега Немчінова, план дій передбачає продовження роботи зі створення онлайн-платформи для взаємодії органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства, реалізацію заходів щодо підвищення рівня прозорості в інфраструктурі, добувних галузях й управлінні публічними фінансами, забезпечення відкритості та прозорості обліку держвласності, надання доступу до інформації з питань патентування і розвитку інновацій, відкриття інформації про бенефіціарних власників.

"Уже реалізовано чотири урядові плани дій. Відповідна робота уряду неодноразово відзначалась Керівним комітетом ініціативи як зразок для інших країн (зокрема, заходи з впровадження систем "Прозорро" та "Дозорро", відкриття інформації про бенефіціарних власників, налагодження партнерства між урядом та громадськістю в процесі реалізації ініціативи)", - написав Немчінов у своєму Telegram-каналі в середу.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, план передбачає низку заходів, серед яких остаточне наведення ладу з державним майном і його обліком завдяки розробленню відповідних електронних реєстрів. Також, за його словами, буде розширено перелік відкритих даних про бюджет і його складові, передбачається створення платформи з питань патентування і розвитку інновацій, буде запроваджено єдиний підхід до верифікації бенефіціарних власників, що посилює контроль громадськості та фінансовий моніторинг. Також буде реалізовано ініціативу щодо електронної системи подання й аналізу звітності в добувних галузях.

"Тобто буде видно, хто і скільки добуває корисних копалини, а також яку суму коштів він оплачує за такий видобуток", - додав прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА