17:18 24.02.2021

СБУ повідомила про підозру "експерту" Дудкіну, причетному до підривної діяльності на користь спецслужб РФ

1 хв читати
СБУ повідомила про підозру "експерту" Дудкіну, причетному до підривної діяльності на користь спецслужб РФ

Служба безпеки України повідомила про підозру у вчиненні низки злочинів, зокрема в державній зраді, жителю Києва, який за завданням кураторів із Російської Федерації створив мережу з кількох інтернет-ресурсів і поширював через неї замовний контент, спрямований на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

"На думку слідчих Служби безпеки України, за завданням кураторів киянин створив мережу, до якої входили кілька інтернет-ресурсів (групи в соціальних мережах, Youtube-канали) і окремі блогери, які фінансувалися з РФ. На цих ресурсах пропагандист поширював замовний контент, у тому числі від своїх координаторів з російського "Первого канала" та агенції News Front", - повідомляє в середу прес-центр СБ України.

Водночас, додають у спецслужбі, "експерт" брав участь у прямих ефірах політичних ток-шоу на заборонених в Україні російських телеканалах. Там він не лише сприяв розпалюванню міжнаціональної ворожнечі, а й систематично отримував за це грошову винагороду від замовників.

"Йому повідомлено про підозру за ст. 111 (державна зрада); ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками)", - йдеться в повідомленні.

У СБУ не повідомляють ім'я підозрюваного "експерта", проте на оприлюднених спецслужбою фото і відеокадрах фігурує Юрій Дудкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА