18:46 24.02.2021

Українські правоохоронці повідомили про підозру Аксьонову та Константинову

2 хв читати
Українські правоохоронці повідомили про підозру Аксьонову та Константинову

Українські правоохоронці повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війни керівникам окупаційної адміністрації РФ в Криму, зокрема "голові Ради міністрів Республіки Крим" і "голові Державної Ради Республіки Крим", повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим і міста Севастополь у середу.

Зазначено, що представників окупаційної адміністрації підозрюють у вчиненні широкомасштабного та систематичного привласнення публічного майна, що розташоване на території окупованого півострова, за ч. 1. ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

"Досудове розслідування встановило, що після окупації Російською Федерацією півострова Крим і так званого обрання підозрюваних на вищезгадані "керівні" посади в окупаційній адміністрації РФ у Криму, всупереч положенням Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, які забороняють державі-окупанту привласнювати публічну власність на окупованій території, ухвалили низку незаконних рішень щодо націоналізації державного майна, яке перебуває в державній власності підприємств, установ і організацій, що відносяться до сфери управління міністерств і відомств України на території АР Крим та м. Севастополя", - зазначає в прокуратура.

Там наголошують, що незаконно забране державне майно підозрювані передавали у власність окупаційного режиму.

"Підозрювані забезпечили виконання вказаних рішень шляхом передачі зазначеного майна у федеральну або "республіканську" власність. До такого майна відноситься Державний концерн "Масандра", "Міжнародний дитячий центр Артек" та державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз", - уточнюють у прес-службі.

Як повідомлялося, контррозвідники Служби безпеки України викрили учасника так званої кримської весни, який у 2014 році сприяв окупації Криму російськими агресорами.

Затриманому оголосили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України).

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" джерела в правоохоронних органах, про підозру повідомлено Володимиру Константинову та Сергію Аксьонову.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА