19:34 24.02.2021

Призов на строкову військову службу в Україні відбудеться у квітні-червні та жовтні-грудні, строковики на Донбасі не служитимуть

2 хв читати
Призов на строкову військову службу в Україні відбудеться у квітні-червні та жовтні-грудні, строковики на Донбасі не служитимуть

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про терміни проведення чергових призовів на строкову військову службу в 2021 році, призовники не служитимуть на Донбасі.

Як повідомляє в середу ввечері прес-служба президента, згідно з відповідним указом №71/2021, цього року звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили встановлені терміни строкової військової служби, передбачено провести у квітні-липні та в жовтні-грудні.

"У січні 2022 будуть звільнені військові, яких було призвано в липні 2020 року (у зв'язку з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19)", - йдеться в документі.

Згідно з указом, "призов громадян України на строкову військову службу буде проведено протягом квітня-червня та протягом жовтня-грудня 2021 року".

Призовні комісії почнуть працювати 1 квітня і 1 жовтня 2021р відповідно. Підготовчі заходи до проведення призову будуть розпочаті з 1 березня і 1 вересня 2021р.

"Проведення призову на строкову військову службу до Збройних сил України забезпечує співвідношення частки військовослужбовців-строковиків до частки військовослужбовців за контрактом 15:85%. Таким чином, частка строковиків у загальній чисельності війська з кожним роком продовжуватиме зменшуватись", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі президента нагадують, що згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності", введеним в дію указом президента від 24 вересня 2014 року №744, призвані до Збройних сил України та інших військових формувань строковики не залучаються до виконання бойових завдань в районі проведення Операції об’єднаних сил.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА