20:18 24.02.2021

Частина нардепів від "Слуги народу" вимагають перевести Стерненка в Київське СІЗО, провести прозорий і публічний судовий розгляд

2 хв читати
Частина нардепів від "Слуги народу" вимагають перевести Стерненка в Київське СІЗО, провести прозорий і публічний судовий розгляд

Невдоволення громадськості, викликане винесенням обвинувального вироку одеському активісту Сергію Стерненку, є "маркером недовіри суспільства до судової системи", йдеться в заяві низки народних депутатів фракції "Слуга народу", розміщеній у соцмережі Facebook.

"Справа Стерненка, яку зацікавлені особи намагаються перетворити сьогодні на спусковий гачок для дестабілізації українського суспільства, насправді є лише маркером крайнього ступеню недовіри до судової системи. Справедливої недовіри. Судді-корупціонери, мотивовані хабарями відкриття або затягування розгляду справ, замовні рішення - ознаки сучасного "правосуддя по-українськи", - наголошується в заяві, яку низка нардепів від "Слуги народу" оприлюднили в Facebook у середу.

Парламентарії наголошують, що судова реформа зразка 2015-2019 не виконала своїх ключових завдань, зокрема, в Україні так і не було відновлено суспільну довіру до судів і їх рішень, до того ж закріпивши на посадах суддів, які не можуть сприйматися як добропорядні.

"Тому загартоване війною і революціями громадянське суспільство нашої держави не може стояти осторонь і вимагає справедливості", - наголосили депутати.

Вони зазначають, що питання відновлення справедливого правосуддя є найважливішим в Україні.

"Ми вважаємо саме питання відновлення справедливого правосуддя найбільш принциповим для українського суспільства сьогодні, натомість засуджуємо політичні цілі дестабілізації країни, які переслідують деякі політичні сили", - наголошують народні обранці.

У зв'язку з цим члени парламентської фракції "Слуга народу", які підписали цю заяву, зобов'язуються докласти всіх зусиль для проведення справжньої судової реформи, вимагають перевести Стерненка в Київське СІЗО, а також провести прозорий і публічний судовий розгляд цієї справи в інших інстанціях.

Водночас вони закликають громадянське суспільство не провокувати насильство і не давати використовувати себе для дестабілізації ситуації в Україні.

"Не дайте себе використати у брудній політичній грі та не дозвольте підмінити вимогу справедливого розгляду справи Стерненка спробами дестабілізувати ситуацію в Україні та загрозою незаконного повалення державної влади. Емоції допомагають здобувати Україну, холодний розум - розбудовувати її", - резюмують нардепи.

Серед підписантів заяви Єлизавета Богуцька, Микита Потураєв, Мар'яна Безугла, Єлизавета Ясько, Віталій Безгін.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА