20:29 24.02.2021

Кабмін погодив посилення обмежень у частині пасажирських перевезень на території регіонів з "червоним" епідрежимом

2 хв читати
Кабмін погодив посилення обмежень у частині пасажирських перевезень на території регіонів з "червоним" епідрежимом

Кабінет міністрів України на засіданні в середу погодив введення додаткових обмежень у частині пасажирських перевезень на території регіонів з "червоним" рівнем епідеміологічної небезпеки з доопрацюванням в одноденний термін.

Відповідно до рішення Кабміну, на території регіонів, в яких встановлено "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки, додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів пропонується, зокрема, заборонити:

- регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним, міським електротранспортом та метрополітеном (окрім транзитних перевезень);

- перевезення легковими авто, якщо кількість пасажирів, включно з водієм, становить більше п'яти осіб (не рахуючи дітей до 14 років).

Останній пункт, за словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, спрямований на обмеження роботи маршрутних таксі.

"На засіданні в середу Кабмін ухвалив постанову "Про внесення змін до пункту 35 урядової постанови від 9 грудня 2020 № 1236", якою забороняється висадка і посадка пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси автомобільним, залізничним транспортом, міським електротранспортом та метрополітеном на території регіонів, де встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки COVID-19. Винятком є лише транзитні перевезення", - наголошується в повідомленні Міністерства інфраструктури.

Разом із тим перевезення службовими та орендованими авто підприємств/установ вирішуються в межах кількості місць для сидіння з обов'язковим використанням засобів індивідуального захисту і виключно за маршрутами руху, про які проінформовані не менше ніж за два дні органи Національної поліції.

Дозволяються також перевезення спеціальними залізничними рейсами у внутрішньому сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку відповідно до заявки обласних державних адміністрацій за погодженням з Мінінфраструктури та МОЗ, а також у приміському сполученні, рішення згідно яких приймається облдержадміністраціями.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, ці обмеження почнуть діяти через сім днів.

Як повідомлялося, з середи, 24 лютого, в Україні почав діяти адаптивний карантин і вводиться "жовтий" рівень епідеміологічної небезпеки.

Раніше державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) ввела "червоний" рівень епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області з 26 лютого.

Івано-Франківській обласній державній адміністрації доручено організувати контрольно-пропускні пункти на в'їздах-виїздах на території області і забезпечити проведення температурного скринінгу, опитування осіб про наявність у них респіраторних симптомів, чергування бригад екстреної медичної допомоги, працівників національної поліції і державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА