09:44 25.02.2021

ВАКС узяв під варту колишнього першого заступника голови правління ПриватБанку Яценка з альтернативою застави у понад 52 млн грн

2 хв читати
ВАКС узяв під варту колишнього першого заступника голови правління ПриватБанку Яценка з альтернативою застави у понад 52 млн грн

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) у ніч на четвер, 25 лютого, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому першому заступнику голови ПриватБанку Володимиру Яценку, підозрюваному в розтраті понад 137 млн грн, на два місяці з альтернативою застави в 52 млн 210 тис. грн, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"25.02.2021 за клопотанням детективів НАБУ (Національного антикорупційного бюро - ІФ), погодженим прокурорами САП, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному з колишніх топ-менеджерів ПАТ КБ "ПриватБанк", а саме першому заступнику голови правління - одному з підозрюваних у так званій справі ПриватБанку", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в Telegram у четвер.

Суд задовольнив клопотання прокурорів і детективів та застосував до зазначеного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 22 квітня 2021 року з альтернативою внесення застави у розмірі 52 млн 210 тис. грн.

За інформацією ЗМІ, у разі внесення Яценком застави, він повинен носити електронний браслет і не відлучатися з Дніпропетровської області без дозволу слідчого, суду, прокурора; утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, а також здати на зберігання всі паспорти.

Як повідомлялося, 23 лютого генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила про погодження підозри трьом колишнім співробітникам із числа керівництва ПриватБанку в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, і в службовому підробленні, що призвели до розтрати 136 млн грн.

Йдеться про екс-голову правління банку Олександра Дубілета, екс-першого заступника голови Володимира Яценка та першого заступника голови правління СК "Інгосстрах" (Дніпро) Олену Бичихіну.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА