13:01 25.02.2021

Венедіктова: Розслідування за заявами, в яких фігурував Гантер Байден, завершені, це геополітика

2 хв читати
Венедіктова: Розслідування за заявами, в яких фігурував Гантер Байден, завершені, це геополітика

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова наголошує, що українські правоохоронні органи не реанімуватимуть розслідування закритих справ, у яких фігурував син президента США Гантер Байден, і загалом не втручаються в геополітичні питання.

В опублікованому в четвер інтерв'ю британському виданню The Independent Венедіктова зазначила, що українські правоохоронці не мають наміру поновлювати розслідування, і загалом вона рада, що Україна не була залучена в американську політику.

"Це (кримінальні провадження, в яких фігурував Гантер Байден - ІФ) розглянули прокурори, і вони виконали свою роботу, і я не бачу підстав зараз починати це знову", - наводить видання слова генпрокурора.

Венедіктова наголосила: "Я хочу сказати, що дуже добре, що наша країна не була залучена в американські вибори. Розслідування було розпочато, тому що були подані певні заяви. Питання не в кримінальній юридичній системі тут, це геополітика. Я не хочу залучатися чи робити коментарі щодо міжнародної політики".

Стосовно розслідувань доходів Байдена в Китаї та в Україні й імовірності отримання Києвом прохання здійснити перевірку із цього питання, Венедіктова зазначила: "У мене немає інформації за якимись офіційними каналами, тому я не знаю, що відбуватиметься в майбутньому. Але що я можу сказати, це те, що якщо буде розвиток якоїсь ситуації, наша поведінка нічим не відрізнятиметься зараз від тієї, якою вона була перед американськими виборами, коли востаннє порушували це питання".

Як повідомлялося, восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо розмови Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського. Причиною стали публікації ЗМІ про те, що президент США чинив тиск на Зеленського, щоб той розпочав розслідування стосовно Байдена та його сина. Розслідування мало стосуватися ролі Байдена у звільненні генерального прокурора України Шокіна, який розслідував діяльність української компанії Burisma. Очікувалося, що це розслідування мало стосуватися і діяльності Гантера Байдена.

У травні 2014 року син тодішнього віце-президента США Джозефа Байдена Гантер Байден став членом ради директорів Burisma Limited.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА