15:14 25.02.2021

Розкрито викрадення колишнього топ-менеджера "Нафтогазвидобування" Семінського, за якого вимагали $200 млн викупу

1 хв читати
Розкрито викрадення колишнього топ-менеджера "Нафтогазвидобування" Семінського, за якого вимагали $200 млн викупу

Українські правоохоронці розкрили викрадення колишнього керівника приватної газодобувної компанії "Нафтогазвидобування", народного депутата (фракція "Слуга народу") Олега Семінського, яке сталося ще у 2012 році, повідомляє прес-служба Служба безпеки України в четвер.

"Досудове слідство встановило, що замовив злочин колишній бізнес-партнер потерпілого. Замовник був народним депутатом України кількох скликань і очолював Міністерство транспорту та зв'язку. Задокументовано, що до скоєння злочину він залучив групу виконавців, зокрема і представників "кримінального світу", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що потерпілого викрали й незаконно позбавили волі на більше ніж 3 роки, його систематично катували й вимагали виплатити замовникові злочину неіснуючий борг розміром $200 млн.

"У рамках провадження повідомлено про підозру п'ятьом особам, причетним до цих злочинів, за ст.127 (катування), ст. 146 (викрадення людини) і ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України", - зазначають правоохоронці.

Вони додають, що наразі тривають обшуки за місцем проживання і офісів фігурантів злочину.

Олега Семінського викрали в лютому 2012 року. Зловмисники влаштували підставне ДТП, після чого схопили Семінського й упродовж 3 років утримували його.

Після викрадення керівника "Нафтогазвидобування" між його бізнес-партнерами виник конфлікт через розподіл акцій компанії.

У травні 2015 року викрадачі відпустили Семінського.

Як повідомлялося, після свого звільнення Семінський заявив, що не має майнових або інших претензій до компанії "Нафтогазвидобування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА