17:13 25.02.2021

Резніков: Процес переговорів на Мінському майданчику з липня практично заблокований

2 хв читати
Резніков: Процес переговорів на Мінському майданчику з липня практично заблокований

 Процес переговорів на Мінському майданчику щодо ситуації на Донбасі з липня практично заблокований, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтерв'ю виданню "Голос Америки".

"Переговори тривають у "нормандському форматі" на рівні політичних радників, були зустрічі в Берліні і оффлайн, і онлайн. Проте з липня практично заблокований мирний переговорний процес на Мінському майданчику. Припинено будь-які дискусії, просто колотнеча й дивні вимоги. Ось, наприклад: "Нехай парламент України прийме постанову, якою визнає Мінські угоди, а президент Зеленський його підпише. Ми вам текст постанови напишемо", - наголосив Резніков.

За його словами, на такі заяви Україна відповідає, Мінські угоди не є міжнародним договором, не мають обов'язкового характеру, але це не означає, що Україна відмовляється від принципів і засад, які закладені в Мінських домовленостях.

"Адже там ідеться про виведення військ, техніки, незаконних збройних формувань, бойовиків та найманців з території України. Про роззброєння, демілітаризацію та припинення вогню. Вже далі йдеться про необхідність проведення місцевих виборів, прийняття законопроекту, який забезпечить особливості місцевого самоврядування. Але ми наголошуємо: спочатку йде безпека складова, а потім політична", - зазначив він.

Крім того, Резніков заявив, що заблоковано повністю і обмін утриманими особами.

"Причому, ми ще в липні узгодили, за якими критеріями відбуватиметься обмін списками. Проговорили й 19 нових ділянок для розмінування та чотири нові ділянки розведення сил та засобів. Далі прогресу немає", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА